Çaycuma Esnaf Odası Başkan Adayı Adil Kabacı, CHP ve Ak Parti İlçe Başkanlıklarını ziyaret ederek destek istedi. İlk olarak CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk´ü ziyaret eden Kabacı, esnafın sıkıntılarını ve projelerini anlattı. Kabacı; "İlk defa bir esnaf odası başkanı adayı olarak projelerimizle geliyoruz. Seçilirsek ilçe başkalarımızla birlikte çalışacağız. Sizlerin desteği ile esnaflara yararlı hale geleceğiz. Ziyaret sırasında esnafların çok köktü durumda olduğunu görüyoruz. Ana muhalefet partisi olarak sizlere de büyük görevler düşüyor. Esnafımız için sizlerden destek istiyoruz" diye konuştu.
Köktürk ise seçimlere renk katan Kabacı´ya teşekkür ederek; "Çaycuma Sivil Toplum örgütleri içinde en çok üyesi bulunan, fakat yedi yıldır yaşanan olumsuzluklar nedeni ile büyük ölçüde üye kaybına uğrayan ve hali hazırda bir çok üyesinin ekonomik zorluklar nedeni ile ayakta kalma mücadelesi verdiği Esnaf Odası&[#]8217;na Başkan Adayı olarak seçimlere renk kattığınız için sizi ve arkadaşlarınızı tebrik ediyorum.
Sizlerinde bildiğiniz gibi Türkiye ´de ve Çaycuma´da esnaflarımız sahipsizdir. Esnaflarımızın sıkıntıda olmasının sorumlusu olan Ak Parti iktidarı yedi yıldır marketler yasasını sümen altında tutmakta, esnafımızın haksız rekabet ortamında yok olmasına sebep olmaktadır. Seyyar diye tabir ettiğimiz; nereden geldiği belli olmayan kişilerce malların kaldırımlarda, sokak aralarında satılmasına belediyelerin göz yumması da esnafımızı etkilemektedir. Zor bir göreve talipsiniz, esnafın hali perişan şahsım ve örgütüm adına sizin şahsınızda tüm aday arkadaşlara başarılar diliyor, esnaf kardeşlerimizin de bu olumsuz şartlardan bir an önce kurtulmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Daha sonra Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu´nu ziyaret eden Kabacı, seçildikleri takdirde iktidar partisinden çok yardım isteyeceklerini söyleyerek; "Esnafımızın durumu pek parlak değil. Marketler yasası çıkması için sizlerden yardımlarınızı istiyo-ruz. Esnafımızın haksız rekabetten dolayı şikâyetleri var" dedi.
Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ise sandıktan çıkan hangi aday olursa olsun iktidar partisi olarak destek vereceğiz. Çaycuma sanayisinin ve Fiyos Projesi´nin hayata geçmesi için çaba sarf ediyoruz. Marketler yasası konusunda ise meclisimizin iki tarafı da mağdur etmeyecek bir uygulama yapacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi