Zonguldak Emniyet Müdürlüğ´n Balıkesir Emniyet Müdürü Cokun Hayal atandı.


1955 yılında Trabzon´da doğdu, 1975 yılında Ankara Polis Kolejini, 1978 yılında Ankara Polis Akademisini ve 1992 yılında da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.

Sırasıyla İstanbul, Konya, Mardin, Kırklareli Emniyet Müdürlüklerinde ve İstanbul Polis Moral Eğitim Merkezinde değişik rütbelerde görev yaptı.


1990 yılında İstanbul da sırasıyla Havalimanı, Kağıthane İlçe Emniyet Amirliği, İstanbul Polis Koleji Müdürlüğünde Şube Müdürü ve İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürü, yine sırasıyla Güngören, Esenler, Pendik, Gazi Osman Paşa ve Kartal İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 1997 yılında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde toplumsal olaylardan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.


1997-2000 yıllarında Rize İl Emniyet Müdürü,


2000-2001 yıllarında Kırklareli İl Emniyet Müdürü,


2001-2002 yıllarında Bilecik İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Asayiş Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yaptı.


Bir müddet A.P.K.Daire Başkanlığında APK Uzmanı olarak görev yapan Müdürümüz sırasıyla yine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı, Bartın İl Emniyet Müdürü ve 2006-2007 yıllarında da Kütahya İl Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştır.


Balıkesir İl Emniyet Müdürü olarak atandığı 12.12.2007 tarihine kadar Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı&[#]8217;nda görev yapan Sayın Coşkun HAYAL yurtdışında değişik ülkelerde çeşitli görevlerde bulunmuştur.


Yurtdışı görevlerindeki hizmetleri nedeniyle (2) adet madalya ve çok sayıda teşekkür belgesi ile, yurtiçindeki başarılı çalışmalarından dolayı bir çok takdirname, teşekkür belgesi ve ikramiyelerle ödüllendirilen Müdürümüz evli ve dört çocuk babasıdır.

Editör: Pusula Gazetesi