Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Genç, ilçeye üniversite kurulmasını istediklerini bildirdi.
Genç, Ereğli Esnaf ve sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Azman´ı ziyaretinde, ilçede yapılabilecekleri konuşmak amacıyla geniş kapsamlı toplantı düzenleyeceklerini söyledi.
Toplantı öncesi davet edilecek kurumların dosya hazırlaması önerisinde bulunan Genç, şunları kaydetti:
´´Ereğli´nin kapasiteli bir hastaneye ihtiyacı olduğunu biliyoruz, üniversite ihtiyacı da var. Bu proje 20 yıllık, gecikmiş projedir. Hizmet veren hastane binalarının boşaltılmasının ardından üniversiteye dönüştürülmesinin arkasında duracağız. Kamu ve siyaset adına Ereğli´yi yönetenlerden bu binaları isteyeceğiz. Bunun için tüm şehirden destek istiyoruz. Var olan kısır çekişmeleri aşmalıyız. Çekişmeler seçim sonrası bitmesi gereken şeylerdir. Seçilirken karşı karşıya geldiğimiz insanlarla seçildikten sonra aynı masaya oturmamız gerekir. Oda olarak amacımız kimseye akıl vermek değil, ama yönlendirme noktasında bazı şeyleri söylemeye mecburuz.´´
Azman ise ekonomik kriz yaşanmasına rağmen kooperatifin 2008 ve 2009´da üyelerine kredi temininde bulunduğunu belirterek, ´´Esnafımızın yararına olan projeler için ne zaman davet ederseniz destek olmaya hazırız. Tüm projelerinize imza atarız´´ dedi.
Ziyarete, TSO ve Esnaf Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi