Karaelmas Gazeteciler Derneği´nin Cumartesi günü gerçekleştirilen ´Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması´nın ödül töreninde CHP Milletvekili Ali Koçal ile Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen´in polemiği dikkat çekti.
Törende Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ve Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek kürsüden hitap etmiş; Vali Erdal Ata, siyasetçiler ve diğer konuklara da ödüllerin verilmesi sırasında söz hakkı verileceği belirtilmişti. Namık Aşçı´nın sunduğu programda sürenin uzamaması ve salondakilerin sıkılmaması hedeflenmişti.
CHP Çaycuma İlçe Kongresi´nden erken ayrılarak KGD´nin Atatürk Kültür Merkezi´ndeki törenine katılan Koçal, salona girdiğinde, Ak Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan, gazeteci Birol Karadeniz´in onur ödülünü vermiş ve konuşma yapıyordu. Fazlı Erdoğan´ın ardından ödül vermek için sahneye davet edilen kişi ise Koçal oldu. Fazlı Erdoğan´ın siyasi konuşmalar yapmış olabileceğinden yola çıkan Koçal, Ak Parti hükümetini topa tuttu. Koçal´ın konuşmasının uzaması ve iktidarın Zonguldak politikalarına yönelik sert eleştiriler yöneltmesi salondaki Ak Parti´lilerin tepkisini çekti. Koçal´ın; "Zonguldak´a hiçbir şey yapmadılar´ yönündeki eleştirileri devam ederken Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen´in tepki sesleri giderek yükseldi. Sunucu Namık Aşçı Gülşen´den sakin olmasını isterken Koçal´ın da sözlerini toparlamasını istedi.
Bir ara Koçal´ın sözlerini keserek eleştirilerini daha insaflı yapmasını isteyen Gülşen´in tepkisi Koçal´ın konuşması bitinceye kadar devam etti.
Koçal´ın kürsüden inişinde ise kendisini karşılayan isim yine Mithat Gülşen oldu. Zonguldak´a hiçbir şey yapılmadığını belirten Koçal´a Çaycuma´ya yapılan köprüleri de hatırlatarak haksızlık yaptığını söyledi. İki siyasetçi arasında salondakilerin meraklı bakışları arasında yan yana devam eden yatırım tartışması sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı.
İki siyasetçinin bu tartışması izleyenlere tebessüm ettirirken Ak Parti kanadı Gülşen´i, muhalefet kanadı ise Koçal´ı tebrik etti.
Editör: Pusula Gazetesi