10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Karaelmas Gazeteciler Derneği´ni (KGD) ziyaret eden Türkiye Değişim Hareketi İl Temsilcisi, 22. Dönem Milletvekili Harun Akın; mesleki alandaki mücadelesi ve kentin sorunlarının çözümü ile tanıtımına yönelik gösterdiği çabalardan dolayı KGD´yi kutladı.
Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz, Başkan Yardımcısı ve TGC İl Temsilcisi Osman Sav ile üyeler tarafından karşılanan Harun Akın, derneğin faaliyetlerini överek; "Zonguldak´a çok büyük katkı sağlıyorsunuz" dedi.
Harun Akın konuşmasında şunları söyledi: "Bütün gazetecilerimizin Gazeteciler Günü&[#]8217;nü kutluyorum. Zonguldak´ta çok kısa sürede TDH adı altında Türkiye´de örgütlenen bir siyasi partinin çalışması içerisindeyiz. Üç aydır süren çalışmamızla Türk siyasetindeki yerimizi alacağız. Bu çerçevede hem siyasi çalışmalarımızı yürütüp hem Zonguldak´ın sorunlarına önem vermeye dikkat ediyoruz. Böyle güzel günlerin sebebiyle çalışan gazetecilerimizin sorunları daha da iyi gündeme getirilmeli. Siyasetçi olduğum için bunları söylemiyorum. Bu toplumda en çok mağdur edilen ve sorunlarına çare bulunmayan emekçi kardeşlerimiz gazeteciler. Gazeteciler, yağmur çamur demeden yeri geldiğinde açık kasalı kamyon üzerinde elinde makinesi ve kamerasıyla zor şartlarda çalışıyor. Çalışma şartlarına, maaşlarına, sigortasına hiç bakılmaz. Ülkemizdeki gazeteci koşulları böyle ilginç. Bir siyasetçi olarak gazeteci arkadaşlarımın ne kadar zor şartlarda çalıştığını en iyi bilenlerden biriyim. Gazeteciler zor iş yapıyorlar. Biz siyasetçiler, gazeteciler bizim haberi iyi yapmış mı diye bakarız. Ama şartlarını düşünmeyiz.
Aslında bu eleştiriyi yaparken ben kendimi de eleştiriyorum. Tabi ki bu insanların sorunlarını çözebilmek için etkili ve sorumlu yerlerde olmak lazım. İnşallah etkili ve yetkili yerlerde olmayı amaçlayan Harun Akın ve Yönetimi olarak, gazetecilerin sorunlarını çözecek noktada oluruz. Bunu bugüne özel ya da yemeklerle bir takım güçlü ve jelatinli laflarla günü kurtarmak adına kullanmıyorum. Gazete çalışanlarının ciddi şekilde sosyal hakları olmalıdır. Şartlar iyileştirilmelidir. Sadece eline fotoğraf makinesi ve kamera vermekle bu işler çözülmez. Tabii ki biz de yeni bir siyaset hareket içerisindeyiz. Partileşme aşamasındayız. Sizler benim yarın siyasette ne kadar etkili olacağımı en yakından bilenlersiniz. Sizlere söylediğim ve özeleştiri yaptığım konularda ne kadar samimi olduğumu biliyorsunuz. Bu vesileyle bütün gazetecilerin gününü kutluyorum. Önümüzdeki haftalarda sadece gazetecilerin sorunları tartışılsın istiyorum. Gazete ve habercilik adı altında bu mesleği yapan gazeteci arkadaşlarımın bütün sorunları konuşulsun istiyorum. Bu hafta vesilesiyle Zonguldak Belediye Başkanımız sizlere taşıma ile ilgili bir kolaylık yapmış. Çok doğru bir şey. Artık sadece Zonguldak değil, bütün belediyeler bazında imkanlar elverdikçe gazeteci arkadaşlarımıza yardımcı olmalarını istiyorum. KGD´ye üye olan veya olmayan bütün gazeteci arkadaşlarımın gününü kutluyorum. Bu mesleğe gönül vermiş ve bugün aramızda olmayan meslektaşlarınızı da rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.
Yıpranma paylarının iadesi için
ne yapacaksınız?
KGD Başkanı Atilla Öksüz´ün "Bizim en büyük sorunumuz, gazetecilerin 212 sayılı yasa kapsamında emeklilik hakları ve 5 yıllık yıpranma paylarının kaldırılması. Tekrar iadesini istiyoruz. Siyasetçilerden de talebimiz bu. Türkiye Değişim Hareketi´nin gazetecilerin şartlarının iyileştirilmesi anlamında bir politikası var mı?" yönündeki sorusuna karşın Harun Akın; "Evet var ama onu benim açıklamam hoş olmaz. Liderimiz Mustafa Sarıgül konu ile ilgili medya ilişkilerine çok değer veriyor. Değer vermesini de yaptığı çalışmalarından görüyorsunuz. Parti programında gazetecilerin şartlarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmaları var. Biz, siyasi hareketin içerisindeyiz. Çok onurlu ve anlamlı bir mesleği icra ediyorsunuz. Sizin bu meslekte çok büyük sıkıntılarınız var ve onu da haber yapıyorsunuz ama halen gazetecilik yapmaya devam ediyorsunuz. İki dakika olsun fotoğraf makinelerinizi ve kameralarızı bırakıp kendi derdinize bakamıyorsunuz. Çok ilginç bir şey bu. Siyaset bunu ele almalı. Gazetecilerle ilgili kendime göre çalışma içerisindeyim. Biz farklıyız ve güzel şeyler yapacağız. Biz, işin içerisinde olan bir siyasetçiyiz. Değişim Hareketi&[#]8217;nin hem bununla hem de yerel gazetecilerle ilgili çok güzel çalışmaları var. Gazetecilerin yıpranma paylarının kaldırılması bana göre bir vahşettir. Yağmurda biz konuşurken kafamıza şemsiyeler tutuluyor. Gazeteciler ise en güzel kareyi yakalamak için mücadele ediyor. Kamyon üzerinde kamera çeken kaç gazeteci, üstten geçen köprülere kafasını vurup öldü. Bu mesleğin yıpranma payını kaldırmak kadar kötü bir şey yok. Bununla ilgili mücadele her zaman verilir. Partimizin programımızda olmasa bile mücadele vermeye hazırız. Gazetecilerin ciddi bir kanuna ve desteğe ihtiyacı var. Biz de her zaman destek vermeye hazırız" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi