Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri basınla bir araya gelerek Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin çalışmalarını değerlendirdiler.


DemirPark Özsüt&[#]8217;te sabah kahvaltısında buluşan Ak partililerin hedefinde Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ve CHP&[#]8217;li belediye meclis üyeleri vardı.


Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin CHP&[#]8217;ye geçmesinin ardından verilen sözlerin yerine getirilmesi bir yana kötü yönetildiğini belirten meclis üyeleri adına konuşmayı Abdullah Karagüzel yaptı.


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar Belediye Meclis Üyelerinin açıklamaları öncesinde yaptığı değerlendirmede Başkan İsmail Eşref ve CHP&[#]8217;yi eleştirdi.


Uçar konuşmasına şöyle devam etti:


&[#]8220;Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetinin, anlayışının, yönetim tarzının 2009 yılı içerisindeki yapmış olduğu uygulamalarla ortaya çıktı. Öncelikle belediyeyi teslim ettiğimiz günden bugüne kadar ki süreç içerisinde Zonguldak&[#]8217;ta hiçbir projenin altına imza atamamış, hiçbir projeyi hayata geçiremediği gibi rutin ve basit işlerle uğraşarak zaman kaybetmenin ötesinde hiçbir şey yapılmamıştır. Gönlümüz isterdi ki Zonguldak&[#]8217;ın merkezi hükümetimizle birleşerek daha büyük projelere imza atsın. Biz merkezi hükümet olarak birçok projeye destek vereceğimizi söylemiştik. Ama ne yazık ki çalışmalarla ilgili bir talep gelmediği gibi meclis üyesi arkadaşlarımızın her toplantıda fikirlerini dile getirdikleri halde hep buna karşı çıkmışlar ve o düşüncelere karşı aleyhte oy kullanmışlardır. Oysaki biz aynı şehirde yaşıyoruz. O nedenle güzel şeyler yapılmasını bizlerde arzuluyoruz ve katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ama ne yazık ki şimdiye kadar bunlara bir cevap alamadık&[#]8221; dedi.


Vaad edilenler yapılmadı


Uçar konuşmasında vaad edilenlerin yapılmadığını ileri sürerek; &[#]8220; Bunlardan bir tanesi belediye başkanımız denk bütçe diye bir ifade kullanmıştır. Aslında belediyemizin denk bütçe diye bir yapılanması yoktur. Sadece belediye başkanımız belediyemizin kamu borçlarını dikkate almamıştır. Bunun dışında yaptıklarını da denk bütçe olarak kamuoyuna lanse etmiştir.


Biz belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız değerlendirmede Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin kayıp yılı olarak ilan ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti kendi içerisinde uzlaşma sağlayamamıştır. Zonguldak&[#]8217;ta görüyoruz ki zaten Cumhuriyet Halk Partisi her platformda her ortamda kavga üreten bir zihniyet olduğuna göre belli ki 2010 yılı içinde hizmette daha başarılı olmalarını beklemek mümkün değil&[#]8221; dedi.


Otobüs ihalesini yüzüne gözüne bulaştırdı


Uçar değerlendirmesinde ulaşım ihalesine de değinerek; &[#]8220;Özel halk otobüsleri ile ilgili de yapmış olduğu ihaleyi eline ve yüzüne bulaştırmıştır. Bununla ilgili bir sürü şaibeler, kirli işler ortaya çıkmıştır. Bunların biran evvel çözülmesini istiyoruz. İhale yapıldı, iptal edildi ve birkaç kez bu yapılan ihale neticelendirilemedi. Sonuç olarak da arkası kapalı bir takım düşünceler ortaya çıkmaya başladı. Şimdiye kadar bizim dönemimizde yapılan ihaleler günü gününde yapıldı ve tamamlanıp açıklandı. Hatta bir belediyemiz ihale yaptı ama basına açık yaptı. Bunlar neden perde arkasında yapıyorlar. Niye kamuoyu ile paylaşılmıyor&[#]8221; şeklinde konuştu.


Çalışanlar, &[#]8216;Ak Partili&[#]8217; diye işlerinden oldular


Geçtiğimiz günlerde işten çıkarılan işçilere haksızlık yapıldığını belirten Uçar, uygulamanın arkasında partizanca bir mantık olduğunu belirterek; &[#]8220;Biz iktidara geldiğimiz günden bu yana hangi siyasi düşüncede olursa olsun kimseyi işinden, aşından etmedik. Ama geldiğimiz noktada Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti Ak Parti döneminde işe girmiş, ekmek sahibi olmuş insanlarımızı Ak Partili damgası vurarak işten çıkartıyorlar. O arkadaşlarımızın için Ak Partiye oy vermeyenler de olabilir. Ama biz bunun ayrımını yapmadık. Seçim sürecinde iş sözü verdik zihniyetiyle bu arkadaşlarımızın kapı dışarı bırakılması oldukça düşündürücü ve üzüntü vericidir. Bu insanlık adına doğru değildir. Ayrıca bir insana kabiliyetsiz demek hakarettir. Bu insanlar kabiliyetsizdiler de 4 yıldır niye burada çalışıyorlar. Bunların altında tel bir neden var CHP&[#]8217;li arkadaşlarımız seçim döneminde söz verdikleri insanlar var ve ellerinde sadece belediye olduğu için burada CHP&[#]8217;li arkadaşları istihdam ettiriyorlar. Tek mazeretleri de budur. İnsanlarımızı kışın ortasında mağdur etmişlerdir. Bu sosyal ve demokrat bir anlayışın çöktüğü andır&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi