İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap müdür yardımcıları Yalçın Arslan ve Kürşat Coşkun ile birlikte yaptığı basın toplantısı yaparken, toplantıdan sonra basın mensuplarına salonu gezdirerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kalıcı bir devlet tiyatrosu kazandırmak için geceli-gündüzlü bir çalışma içerisinde bulunduklarını anlatan Kasap, &[#]8220;Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce ilimizde kalıcı devlet tiyatrosu oluşturulması için ilk adımlarını attığı çabanın Zonguldak için ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Müdürlüğümüz de gerek personel gerekse lojistik anlamda her türlü destek ve katkıyı sunmaktadır. Bugüne kadar hep ilklerdi yapmaya gayret ettik ve bunu da büyük ölçüde başarılı olduk. Filyos arkeolojik kazısı ve maden müzesi bu anlamda ilk akla gelen projelerimizdir. Her ikisini de bu şehrin gündemine getirdik ve başlattık. Önümüzdeki yıllarda bu çalışmalarımızın sonucunu hem kültürel hem de turizm alanında göreceğiz&[#]8221; dedi.
Bakanlık ve müdürlüğe bağlı inşaat, elektrik, marangozluk, gibi alanlarda faaliyet gösteren onlarca personelin salonunun uygun bir tiyatro sahnesine dönüştürülmesi için seferber edildiğini anlatan Kasap, şöyle devam etti:
&[#]8220;Binamıza dışarıdan gelen her insanın bunu rahatlıkla görebileceğini düşünüyoruz. Güzel Sanatlar Galerisinin onarım ve restorasyonuna ilişkin çalışmamızın proje safhası tamamlanmış, uygulama safhasına gelinmiştir. Bir iki hafta içinde buranın da ihalesi yapılacak ve çalışmaya başlayacağız. Bu konuda yaşanan gecikmenin müdürlüğümüzle hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Konu tamamen bu binanın onarım bütçesinin tahsisi ve ihale usulü ile ilgilidir. Bugün itibarıyla bu her türlü sorun aşılmış ve ihale süreci başlatılmıştır&[#]8221; dedi.
Bakanlığın verdiği görev ve yetkiler dahilinde hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan Kasap, &[#]8220;Bizim çalışmalarımızı izleyenler bunun yakından tanığıdırlar. Emrinde çalıştığımız amirlerimiz bizlere 24 saat ulaşabiliyor ve çalışmalarımızı takdir ediyor. Bizler de sadece bize verilen görevleri yerine getirmenin mutluluğunu ve şevkini yaşıyoruz&[#]8221; diye konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, salonun 15 Ocak Cuma günü hizmete açılacağını, Devlet Tiyatrosu öncesinde, salonda kostüm sergisinin açılacağını da kaydetti. Kasap, salonda haftanın 2 günü tiyatro izlettirme imkanının sunulacağını da sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi