Bartın Belediyesi vatandaşlara cumartesi günü 3 kazan dolusu aşure dağıttı. Hükümet Caddesi´ndeki eski belediye binası önünde yapılan aşure dağıtımından yaklaşık 500 vatandaş yararlandı. 25 kilogram keşkek, 50 kilogram toz şeker, 5 kilogram kuru fasulye, 5 kilogram nohut, 5 kilogram kuru incir, 5 kilogram kuru kayısı, 5 kilogram kuru üzüm, 5 kilogram fındık içi, 5 kilogram fıstık içi ve 10 kilogram nar kullanılarak yapılan aşureler 3 büyük kazanda pişirildi.



Birlik beraberlik için



Aşure dağıtımı sırasında konuşan Belediye Başkanı Cemal Akın, &8220;Biliyorsunuz ki bu tur dini ve milli etkinlikleri yapmayı bir borç biliyoruz. Muharrem ayı tüm Müslümanlara hitap eden bir aydır. Bu ayda içine çeşitli yiyecekler katılarak yapılan bir yemek vardır. Bu Bartın&8217;da ve Bartın&8217;daki köylerimizde ve mahallelerimizde de yapılmaktadır. Bizde Bartın Belediyesi olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için bu etkinliği yapmış bulunmaktayız&8221; dedi.



Bu tür etkinliklere ihtiyaç var



Başkan Akın &8220;Görüldüğü üzere Belediye Başkan Yardımcımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile beraber dağıtımı yapılarak birlik ve beraberliğimizi gösteriyoruz. Bu tür etkinliklere birlik ve beraberliği pekiştirmek anlamında ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir katkı sağlayabildiysek ne mutlu bizlere&8221; diye konuştu. Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin ise, "Başkanın talimatıyla aşure günü düzenledik. Aşure haftasında halkımızla bir arada olmaktan memnunuz" diye konuştu. Dualar eşliğinde yapılan dağıtıma katılan vatandaşlar aşureyi afiyetle yedikten sonra Belediyeye teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi