Saadet Partisi (SP) 8. Bölge Toplantısı, parti il binasında gerçekleştirildi. Toplantıya, SP Genel Başkan Yardımcıları Lütfü Esengün, Ahmet Sünnetçioğlu, Mücahit Yorulmaz, Teoman Rıza Güneri, Serdar Akça, Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, Karabük İl Başkanı İzzet Çelik, Kastamonu İl Başkanı Necati Atak, ilçe başkanları, belde başkanları, teşkilat ve seçim işleri başkanları, tanıtım ve mahalli idare başkanları katıldı.
Konuşmasında Başbakan Erdoğan´a yüklenen Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, hükümetin 8 yıldır bir şey yapmadığını savundu. Türkiye´nin 2010 yılı bütçesinin 59 milyar TL açık verdiğini ifade eden Esengün, "Parti olarak, 2010 yılında yapılması muhtemel olan erken seçim öncesi yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Milyonlarca insanın sahipsiz kaldığı bir ülkede yaşıyoruz. İktidar vatandaşı nasıl oyalarsa oyalasın milletimiz zor durumda. İnsanlar yoksulluk sınırında bile değil, açlık sınırında yaşıyorlar" dedi.
Türkiye´nin 2010 yılı bütçesinin şimdiden 59 milyar TL açık verdiğini anlatan Esengün, şöyle konuştu: "Geçen yıl 10 milyar TL olan borcumuzun yıl sonunda 62 milyon TL´ye çıktığı göz önünde bulundurulursa, 2011´e girerken 59 milyon TL ne kadar artış gösterir bilemiyoruz. İşte bu bütçe açıkları vatandaşımıza düşük maaş ve yüksek zam olarak geri dönüyor. Bunun yanında işsizlik aldı başını gidiyor. Okulunu bitirmiş, askerliğini yapmış insanlarımız işsiz, evine ekmek getiremiyor. Başbakan Recep Tayyip
Erdoğan, göreve geldiği yıl ´bana 3 yıl müsaade edin, Türkiye´yi borçtan kurtaracağım´ dedi. Ancak aradan 8 yıl geçti, hala değişen bir şey yok. İşte tüm bunların çözümü erken seçimdir. Artık bu ülkede milli görüş esas olacak. Seçimlerden sonra ülkemiz milli görüş anlayışını benimseyecek."


TEKEL İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ
Tekel işçilerinin yanında olduklarını ifade eden Esengün, işçilerin mücadelesinin haklı olduğunu belirtti. Başbakan´ı eleştiren Lütfü Esengün, şunları söyledi: "İşçiler, haklarının geri alınması için mücadele ediyor. Ama Başbakan´a bunu anlatmak zor. Başbakan tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyi engellemeye çalıştıklarından bahsediyor. Başbakan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını banka patronlarından alsın."
Kötü alışkanlıkları kullanma yaşının 10-11´lere kadar düştüğünü ifade eden Lütfü Esengün, sözlerine şöyle devam etti: "Uyuşturucu kullanma yaşı 11´lere düşmüş. Sigara ve içki kullanma yaşı düştü. Bu evlatlar bizim. Bunlara her şeyden önce dini ve ahlakı öğretmeliyiz. Bu hükümet zamanında yaz kurslarına camilerde hoca efendilerin çocuklara öğrettiği Kur´an Kursları 12 yaşından küçüklere yasaklanıyor. Yapamayanlar gidecek, yapanlar gelecek. Milli Görüşçü´yüz diye milleti aldatanlar gidecek gerçek Milli Görüşçüler gelecek."
Editör: Pusula Gazetesi