CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, basın mensuplarının en zor koşullarda görevini yaptıklarını belirtti.
Koçal mesajında şöyle dedi; "Günümüzde çalışan gazetecilerimizin bağımsız ve özgür haber yazabildiği, yorum yapabildiği söylenemez. Çünkü ülkemizde basın; ya taraf- yandaş olmuştur, ya da dayanılmaz bir baskı ve tehdit altındadır.
Elbette herkesin ortak paydası halkın doğru bilgilendirilmesidir. Yalan-yanlı-yanlış haber ve yazı yazanların mutlaka bir çıkar peşinde oldukları kesindir.
İlkeli, tarafsız yayıncılık ve halka doğru bilgi vermek; toplumun çok değer verdiği özellikleri taşımak demektir.
Yani dürüst, namuslu, ahlaklı olmak demektir.
Zonguldak´ta Çalışan Gazeteciler olarak büyük bir özveri ve dikkatle çalışıldığını biliyorum. Her yıl daha iyiye gidildiğini görmekten mutlu oluyorum. Umut-larım pekişiyor. Ancak Zonguldak´ın yakalamaya çalıştığı bu güzelliği leke-lemek isteyen bazı kişileri görmekten de büyük üzüntü duyuyorum. Ama Zonguldaklı gazetecilerin kendi içlerindeki olumsuz ve çıkarcı unsurları zaman içinde eriteceğine, Zonguldak halkının bu düşünce sahiplerini dışlayacağına inancım tamdır."
Editör: Pusula Gazetesi