İl Genel Meclisi Ocak ayının son toplantısı dün İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi Başkanlığı´nda İl Özel İdare Toplantı Salonu´nda gerçekleştirildi. Bir önceki tutanak özetinin okunmasının ardından başlayan toplantıda gündem maddeleri ele alındı.
2010 yılında da çalışmaya devam edecek olanların ve 2010 yılında ilk defa istihdam edilecekler sözleşmeli personel için genelge ekindeki tabloda gösterilen ücret tavanlarının aşmamak kaydıyla ödenecek net ücretlerinin incelerek, belirlenmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu´nun raporu görüşülerek, oybirliği ile kabuk edildi. Çaycuma´nın Ahatlı Köyü merkez bağlantısını, Uzunkaraağaç Mevkii´nden, yeni Perşembe-Kozcağız-Bartın karayoluna bağlayan, stabilize bakımı yapılmış olan 450 metrelik yolun, İl Özel İdaresi yol ağına alınmasıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonları´nın ortaklaşa hazırladıkları rapor meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
İl Özel İdaresi´nce Plansız Alan İmar Yönetmeliği´nin ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı´nın genelgesince onaylanması istenen Alaplı´nın Aydınyayla, Gürpınar, Hallı, İsafakılı, Kocaali, Kürkükler, Sofulu, Yenidoğanlar, Ömerli, Musabey Köyleri ´Köy Yerleşik Alanı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. Gündem dışı verilen önerge ile Filyos Beldesi´nin Sağlık Ocağı´nın su ve kalorifer tesisatının eskimesi nedeniyle yenilenmesi hususundaki teklif önerisi incelenmek üzere oybirliği ile Çevre ve Sağlık Komisyonu´na havale edildi. Önergeyi meclise sunan üyeler, sağlık ocağının tesisatlarının bazı bölümlerinin iş göremeyecek kadar eskidiğini ve yenilenmesi gerektiğini vurguladılar. Son olarak toplantı gün ve saati 1 Şubat Pazartesi saat 10.00 olarak belirlendikten sonra sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi