Bartın merkeze bağlı Küçük Kızımkum köyünde bulunan Vali Yavuz Erkmen İlköğretim Okulunun bütün sınıflarında akıllı tahtalar bulunuyor. Okulun ihtiyaçları ise yardımsever vatandaşların katkılarıyla karşılanıyor. Büyük Kızılkum, Küçük Kızılkum ve Hatipler Köyünden gelen 121 öğrencinin eğitim gördüğü okul, teknolojinin hızla ilerlediği çağa hızla ayak uydurdu. Okul, çevre ve veli işbirliğini en güzel örneğini sergiliyor. Okulun bahçesinde değişik tür ve sayıda yetiştirilen 128 adet ağaç, oturma banklar yer alıyor. Okulda bir tek çöp parçası görünmüyor. Okul tarafından geliştirilen ve yürütülen uygulamalı çevre eğitimi projesi kapsamında çevre temizliğine önem veriliyor.


Çok sayıda ödül ve plaket alındı


Okulda eğitim gören öğrenciler, "Tüm sınıflarında kablosuz internet ağı bulunan bilgisayar, projeksiyon ve internet aracılığı ile interaktif ders yapabiliyoruz. Donanıma sahip olduğumuz okulda başarılı oluyoruz. Geçen sene Bartın SBS sınavı sonuçlarında beşincilik elde ettik. Şiir yarışmalarında çeşitli derecelerimiz bulunuyor" dedi. Okulun kırsal alanda bulunmasından dolayı, sosyo ekonomik ve sosyo kültürel faktörlerin okulun başarısında, olumsuz etkenler olarak göze çarpıyor. Bartın´da iki kez Türkiye Masa Tenisi Şampiyonasında temsil etme başarısını da gösteren Vali Yavuz Erkmen İlköğretim Okulu, başarılarını almış olduğu belge ve plaketlerle kanıtlıyor. Eğitim alanındaki başarıları, bir köy okulu olmasına rağmen donanım ve bunu temin etme yolundaki gayretleri, sportif anlamdaki başarıları ve çevreye olan katkıları ve yürütmekte oldukları projeleri, okul, öğrenci ve çevre ile olan işbirliklerini geliştirdi.


İnteraktif eğitim yapılabiliyor


Vali Yavuz Erkmen İlköğretim Okulu öğrencileri atıkların geri dönüşümü kapsamına, kağıt ve poşetlerin geri kazanım kumbaralarında toplanması, özellikle atık pillerin çevreye verdiği zararı önleme adına pillerin toplanarak TAB derneğine teslim edilmesi, yine proje kapsamında evsel organik atıkların değerlendirilmesi, kompostolaştırılması kapsamında seminerden geçirildi. Bu yıl ise okulun bulunduğu Kızılkum sahilinde endemik bir bitki türü olan ve fazla tanınmayan, yok olma tehlikesi taşıyan Kum Zambaklarının korunması yaşatılması çalışmalarına başlandı. Okulun içinde derslikler ve diğer bölümler gezildiğinde Bilgisayar Laboratuarının olması bir yana, nöbet hizmetleri bilgisayar kaydı olarak tutuluyor.
Okul kütüphanesinden başlayarak tüm sınıflarda bilgisayar, projeksiyon ve kablosuz internet ağı ile destekleniyor. Bunun sonucunda tüm sınıflarda interaktif eğitim yapılabiliyor. Fen ve Teknoloji laboratuarında öğrencilerin ulaşamayacağı hiçbir materyal bulunmuyor.

Editör: Pusula Gazetesi