Hayvan Hakları Federasyonu Genel Koordinatörü, Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Asan 2009 yılı içinde hayvanları çocuk şiddetinden korumak için başlatılan "Şiddete Karşı Sevgi" projesine desteklerinden dolayı Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir´i makamında ziyaret ederek plaket verdi.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necmi Abay, Yönetim Kurulu Üyeleri Şenol Altuntaş, Hüseyin Demirel, İhsan Karaduman ile Genel Sekreter Renda Okay´ın da bulunduğu ziyarette ZTSO Başkanı Demir ayrıca ZONHAYDER´in Onursal Başkanı oldu.
ZONHAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci, Sezgin ziyarette çocuk şiddetinden en büyük payı savunmasız hayvanların aldığını ifade ederek, "Bunun önlenebilmesi adı ile bir kampanya başlattık. Karşılık katıksız bir sevgi pınarı olan hayvanlarımız ile kanatsız birer melek olan çocuklarımız arasında bir sevgi köprüsü oluşturmaya çalıştığımız bu günlerde toplumun tüm katmanlarından ilgi ve destek beklerken bize el uzatıp tüm basın işlerini üstlenen başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ve bundan sonraki tüm proje ve çalışmalarımızda kendisinin de bizimle yanımızda olacağını, derneğimizin onursal başkanı olduğunu sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir ise ZONHAYDER´in gerek hayvan haklarını korumak gerekse hayvan sevenleri bir araya getirmek için gösterdikleri çabaları takdirle karşıladığı ve izlediğine vurgulayarak, 2009 yılında ZONHAYDER´in İl Merkezindeki okulları çocukları bilinçlendirmek ve hayvan sevgisi aşılamak için afişlerle donattıklarını belirtti. Demir, "Reklamdan uzak, hayvan sevgisi ve çocuk sevgisinin pekiştirmeye odaklı bu çalışma beni çok etkiledi.
Nacizhane yardımda bulundum sokak köpeklerini besleyerek onlara yuva bulduğumu öğrenen arkadaşlarımın ısrarları sonucunda bir araya geldik. Bundan böyle de aynı çizgide birlikte çalışacağız" dedi.
ZTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ZONHAYDER´ın üyesi olan Demir derneğin üye sayısının artması ile faaliyetlerin daha verimli ve hızlı olacağını kaydederek, kendisine plaket ve teşekkür belgesi veren Türeci ile Asan´a teşekkür ederek çalışmalarında başarı diledi.
Editör: Pusula Gazetesi