Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç ve yönetim kurulu üyeleri Ereğli Kent Konseyi´ni ziyaret etti. TSO yönetimi Kent Konseyi yöneticileri ile bir araya gelerek ilerleyen günlerde ilçe genelinde Ereğli´nin sorunlarının konuşulup çözüm önerilerinin aranacağı bir toplantı düzenlenmesi yönünde karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, &[#]8220;Ereğli´nin sorunlarının tespiti ve bu sorunların çözümü için önümüzdeki hafta netleştireceğimiz bir günde yöneticilerin katılımı ile bir toplantı düzenlemek istiyoruz. Ben değil biz havasını yayabilmek gerekiyor, gerçektende Ereğli´nin buna ciddi ihtiyacı var. Duyarlı insanların bir araya gelip bu kente ne yapabiliriz tartışmaları gerekir. Gelinen noktada birleşme sağlanıyor en azından bunu umuyoruz. Çeşitliliğimizi arttırmadık, arttıramadık. Biz krizi Ereğli´de yaşıyoruz, bu sorunları Ankara´ya taşımanın bir başlangıcını yapmak istiyoruz&[#]8221; dedi.
Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel de, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası´nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, Ereğli Kent Konseyi´nin de bu yönde bir toplantı yapmak için harekete geçtiğini Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi´ye konuyu ilettiklerini de vurgulayarak, &[#]8220;Bu konu ile ilgili oluşturulan komisyon Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ile görüştü. Bu talebi iletti. Kaymakam Ekşi yöneticiler ile zaten bir araya sürekli geldiklerini sektörel sıkıntıların masaya yatırılması gerektiğini söyledi. Ereğli´de yaşanan sorunların tespiti, çözülmesi konusunda Ereğli Kent Konseyi, ´Konuşan Ereğli´ adı altında bir organizasyon düzenlemek için alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Biz taşın altına elimizi koymaya her zaman hazırız&[#]8221; dedi.
Ereğli Kent Konseyi ve Ereğli Ticaret Sanayi Odası yöneticilerinin karşılıklı fikir alışverişi ve ortak hareket etme kararı almasının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Editör: Pusula Gazetesi