Çanakçılar Seramik´in, DSİ başta olmak üzere tüm kurumlardan izin alarak yaptığı çalışmayı gündeme taşıyan CHP´li üyelerin tavrı, diğer üyelerin tepkisini çekti.

Dışarıdan gelen yatırımcıya kırmızı halılar serilirken, yöresine yatırım yapan işadamlarını karalayan zihniyeti eleştiren vatandaşlar "Böyle siyasete yazıklar olsun" dediler.


Müteşebbisler ise "Bu tür davranışlar, yatırımcının önünü tıkıyor. Bu zihniyette politikacılar olduğu sürece bölgeye yatırımcı gelmez. Mevcut yatırımcılar da yatırım yapmaz" diyorlar.


Gökçebeyli Çanakçı ailesinin Devrek´e bağlı Çaydeğirmeni Beldesi´nde kurmayı planladıkları 12 milyon liraya mal olması beklenen fabrika yatırımı CHP´li İl Genel Meclisi Üyelerini rahatsız etti.
CHP Gökçebey İl Genel Meclisi Üyesi Enver Haydar Güneş ve arkadaşlarının öncülük ettiği araştırma önergesi tartışmalara neden oldu.
Önceki gün İl Genel Meclisi toplantısında CHP´li 10 İl Genel Meclisi Üyesi´nin Çanakçılar Seramik´le ilgili verdiği soru önergesinde şu görüşlere yer verilmişti:
Bekir Kayaaltı, Enver Haydar Güneş, Turhan Oral, Seyfettin Ceylan, İsmail Altınkaya, Ali Tarakçı, Umut Başoğlu, İsmail Korkmaz ve Kenan Gündoğdu´nun meclise verdiği önerge şöyle: "Devrek´in Çaydeğirmeni Beldesi sınırları içerisinden akan Devrek Irmağı´ndan büyük ölçekte kum ve alındığını öğrenmiş bulunuyoruz. Hatta buradan alınan kum ve çalık ile yaklaşık 60 dönümlük bir arazide 3 metre yüksekliğinde dolgu yapıldığı ve bunun karşılığında dolguyu yaptıran Çanakçılar Grubu´ndan yaklaşık 1 milyon TL para alındığı yolunda duyumlarımız bulunmaktadır. Üstelik dolgu malzemesinin ırmaktan rahatça alınabilmesi için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan seddenin yıktırıldığı da, tarafımızdan bizzat gözlemlenmiştir. Kum ve çakılın alındığı yerin Kum-Çakıl Ocağı ruhsatının olup, olmadığının, buradan kum ve çakıl alınmasıyla doğada herhangi bir tahribata neden olup, olmadığının ve buradan herhangi bir gelir elde edilip edilmediğinin veya ceza kararının uygulanıp uygulanmadığının bununla birlikte mevcut seddenin yıktırılmasıyla ilgili olarak ne kadar zarar olduğunun meclisimiz tarafından araştırılmasını dilemekteyiz.´
CHP´lilerin verdiği bu önergeye Başta İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi olmak üzere diğer üyeler de itiraz etti.
Önergenin art niyetli olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Terzi, önce konunun araştırılmasını ondan sonra bu tür önergelerle meclise gelinmesini istedi.
Bu olayın basın organlarında yayınlanmasının ardından CHP´lilere tepki daha da yükseldi. İşsizliğin kol gezdiği, yatırımların durduğu bir dönemde 12 trilyon liraya yapılacak ve 100 kişiye istihdam sağlayacak bir fabrika için bu tür girişimlerde bulunulması kamuoyunda tepkilere neden oldu. Şehir dışından gelen yatırımcılara kırmızı halılar serilirken, doğup büyüdüğü bölgeye yatırım yapan müteşebbislerin zan altında bırakılmaya çalışılması yadırgandı. Bazı vatandaşlar "İşte CHP zihniyeti bu. Yatırımcının önünü tıkıyorlar. Böyle siyasete yazıklar olsun. Bu zihniyetteki politikacılar olduğu sürece bölgeye yatırımcı gelmez. Mevcut yatırımcılar da yatırım yapmaz" dediler.
CHP´ilerin önergesi Sanayi Ticaret ve İçişleri Komisyonu´na havale edildi. Komisyon önümüzdeki hafta Çanakçılar´ın yatırım yapacağı bölgede incelemelerde bulunacak.
Editör: Pusula Gazetesi