Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, ´´Önümüzdeki haftalarda yapılacak Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığına adayım´´ dedi.
Coşkun, düzenlediği basın toplantısında, genel kurulun yaklaşmasından dolayı bazı kişilerin gösterdikleri hırçın davranışlara kendilerinin suskun kalmalarının farklı yönde değerlendirildiğini söyledi.
Bugünden itibaren haklarında yapılan eleştiri ve gerçeği yansıtmayan beyanlara gerekli cevabı vereceğini, kentteki bir televizyon programına katılan Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası´nın mevcut Başkanı Köksal Osman Bahar´ın, bir oda başkanına yakışmayan çirkin üsluplarda bulunduğunu savunan Coşkun, şöyle konuştu:
´´Bahar, görevde kaldığım süre içerisinde hiçbir ziyaret, etkinlik ve faaliyetlerde bulunmadığımı, genel kurulun yaklaşmasıyla bunları yapmaya başladığımı belirtmiş. Ben birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görevdeyim, kimlik kariyer arayışı içerisinde de değilim. Ancak Zonguldak için yapılacak herşey bizi ilgilendiriyor.
Bahar, şuanda yolsuzluktan dolayı cezaevinde bulunan eski başkan Alaattin Toros ile başkan yardımcısı olarak yıl çalıştı. O zamanlar bu kişinin yolsuzluk yaptığı yönünde suç duyurusunda bulunmamış, kişi cezaevine girdikten sonra bulunuyor. O kişi yolsuzluk yaptıysa nedeni kendileridir. Niye her dediğini alkışladı, yaptıklarına göz yumdular. Toros, cezaevine girdikten sonra belli dönem bu görevi ben yürüttüm. Bıraktığımda ise ne SSK´ya, ne vergi dairesine nede çalışanlarına borç vardı. Bugün Bahar, görevde olduğu 13 ayda 600 bin lira borç ödediğini şoför esnafına anlatıyormuş. Hangi borcu ödemiş, odanın geliri 367 bin 624 lira gideri ise 398 bin 289 liradır. Bunu nasıl başarmışsa bize de öğretsin.´´
Önümüzdeki haftalarda yapılacak Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığına aday olduğunu anlatan Coşkun, şöyle devam etti:
´´Benim aday olacağımı öğrenen Bahar´ın tutum ve davranışları değişti. Kendisi yakın zamana kadar odamıza geliyordu, ancak adaylığımdan sonra hırçınlaştı. Duraklara giderek gerçeği yansıtmayan söylemlerde bulunuyor. Bizim söylenecek herşeye cevabımız var. Seçim biter dostluklar kalır. Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası´nın genel kurulunun siyasilere örnek olmasını istiyorum. Çünkü, aynı davranışta bulunan siyasileri eleştiriyoruz. Eleştiriyorsak yapmayacağız.´´
Zonguldak´ta ticari taksi sürücülerinin en büyük sıkıntısının, terminalden alınan yolcuların kent merkezine, büyük marketlerden alışveriş yapanların da evlerine kadar servis araçları ile getirilmesi olduğunu ifade eden Coşkun, ´´TBMM´den kanun çıkmadıkça servisler engellenemez. Bu konuda belediye başkanı, iş adamları, market sahipleri ile toplantı yapacağız. Bununla ilgili yol katedeceğimize inanıyorum´´ diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi