Milli Eğitim Bakanlığı´nın yönetmeliği doğrultusunda, Alaplı Anadolu Lisesi Tanıtım, Mezunları İzleme, İstihdam, Mesleki Rehberlik ve Danışma Komisyonu tarafından düzenlenen konferansa katılan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, öğrencilerin sorularını cevaplayarak, iş hayatındaki başarısının sırlarını paylaştı. Alaplı Anadolu Lisesi Konferans Salonu´nda düzenlenen ve Alaplı Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerinin dinleyici olarak katıldığı konferansta, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, öğrencilikten, belediye başkanlığına kadar uzanan iş hayatını anlattı. Okumayı ve araştırmayı çok sevdiğini belirten Başkan Çimenoğlu, iş ve siyasetteki başarısının asıl sırrının da &[#]8220;Çok çalışmak&[#]8221; olduğunu belirterek, &[#]8220;Bugün bu noktalara geldiysem, bunun birinci sebebi çok çalışmak, çok okumak ve çok araştırmaktır&[#]8221; dedi.
Konuşmasının büyük bir bölümünü öğrencilerin sorularını cevaplandırmaya ayıran Başkan Çimenoğlu, bir öğrencinin, &[#]8220;Doktorluk mesleğini çok sevdiğinizi söylüyorsunuz. Peki neden, doktorluk değil de belediye başkanlığını tercih ettiniz?&[#]8221; şeklindeki sorusuna, Başkan Çimenoğlu, &[#]8220;Bunun iki nedeni var. Doktorlukta da, yani tıpta da malzemeniz insan; insana hizmet ediyorsunuz. Belediye başkanlığında da malzemeniz insan ve insana hizmet ediyorsunuz. Her ikisinde de; doğrudan insan ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çalışıyorsunuz, doğrudan insana hizmet veriyorsunuz. Yani, belediyecilikte de insan sağlığını kapsayan hizmetler var. Mesela; amaçlarımdan birisi bu dereye akan kanalizasyonu arıttıktan sonra denize vermek. Bu da sağlıkla ilgili bir konu. Yani; belediyecilikle doktorluğun sağlık açısından örtüşen yönleri de var. Ama bir de şu var: Bazı şeyler zamanla kendiliğinden akıp gidiyor. Zamanı gelince sizler de aynı şeyleri yaşayacaksınız. Hayatın akışı; insanları bazen bir yerlere getiriyor. Bizim tıpta bir söz vardır ´Tıp Fakültesi´nden her şey çıkar, arada sırada bir de doktor çıkar derler´&[#]8221; diye cevap verdi.
Soru sormak için kendini tanıtan 9-C sınıfından Recep Tayip Erdoğan isimli öğrenciye Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu´nun &[#]8220;Ben de Abdullah Gül´üm&[#]8221; esprisiyle karşılık vermesi salonda kahkaha ve alkışlarla karşılandı. 9-C sınıfı öğrencisi Recep Tayip Erdoğan´ın &[#]8220;Asli göreviniz Belediye Başkanlığı mı, doktorluk mu?&[#]8221; şeklindeki sorusunu yanıtlayan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, &[#]8220;Recep kardeşimiz çok güzel bir soru sordu. Hayır, ben şu anda Belediye Başkanıyım, seçimle seçildim. Doktorluk yapmıyorum, bütün işim, gücüm belediye başkanlığı. Yasal olarak doktorluk yapabilirim. Muayenehane de açabilirim. Ama güzel olmaz, iyi olmaz. Çünkü; doktorluk ciddi bir meslek. Hastanın sizi bulması lazım, size ulaşabilmesi lazım. Yani, bir işi yaptığınız zaman ciddi yapmanız lazım. Onun için şu anda doktorluk yapmıyorum, asaleten belediye başkanlığı yapıyorum&[#]8221; dedi.
Bir başka öğrencinin sorusunu yanıtlayan Başkan Çimenoğlu, &[#]8220;Tabii ki, belediye başkanlığı doktorluktan daha zor. Doktorlukla, belediye başkanlığı arasındaki farkı ben şöyle tanımlıyorum; doktorken, herkes ´Allah razı olsun´ diyor, belediye başkanı iken 5 senede belki bir-iki kişi ancak çıkıyor. Size de tavsiye ederim. Muhakkak doktor olun arkadaşlar&[#]8221; dedi.
Bir diğer öğrencinin sorusunu da yanıtlayan Başkan Çimenoğlu, &[#]8220;Dünyada hiçbir zaman bitmeyecek meslekler vardır. Dünya var oldukça öğretmenlik var olacaktır, hukuk, avukatlık var olacaktır. İlk insandan son insana kadar doktorluk da muhakkak var olacaktır&[#]8221; dedi.
Bir öğrencinin, &[#]8220;Ne kadar maaş alıyorsunuz?&[#]8221; şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Başkan Çimenoğlu, &[#]8220;Bazen az olur, bazen çok olur ama doktor her zaman para kazanır. Belki çok büyük paralar kazanamaz ama ailesini iyi bir şekilde geçindirebilecek bir parayı muhakkak kazanır. Belediye Başkanlığında da maaşları İçişleri Bakanlığı; beldelere, ilçelere, illere ve nüfusa göre belirliyor. Bizim Alaplı Belediyesi´nin yani 20 bin nüfusa kadar olan bir ilçenin belediye başkanının aldığı maaş; sanıyorum 3 bin 250 Lira civarında. Başka da bir geliri yoktur&[#]8221; dedi.
Konferansın sonunda öğrenciler tarafından Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu´na çiçek takdim edildi.
Editör: Pusula Gazetesi