Gelik Belediyesi eski Başkanı Şevket Yavuzarslan, Ak Parti´den istifa eden Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım´ı sert bir dille eleştirdi.
Yavuzarslan, Yıldırım´ın istifa nedeni olarak yapılamayan yol çalışmalarını bahane olarak gördüğünü belirterek; "Seçmenine ayıp etmiştir. Yine iktidar partisindeyken yalvar yakar bir şey yapabilirdi. Bana göre bu göz boyamadır. Seçimden sonra yapmayı vaad ettiği yolu yapamazsa hem partisinden hem de belediye başkanlığından istifa edeceği yönünde söz vermişti" dedi.
Yavuzarslan konuşmasına şöyle devam etti:
"Ben istifasına akıl erdiremedim. İstifa etme ile neyi çözdü bilemiyorum. Bana göre yol falan bahanedir.
İktidar olduğu halde bir şey yapamamıştır. İktidar partisinden ayrıldıktan sonra ne yapabilecek. Seçmenine ayıp etmiştir. Hangi akla hizmet edecek ben anlayamadım.
Başka partideyken veya bağımsızken bana göre hiçbir şey yapamaz. Yine iktidar partisindeyken yalvar yakar bir şey yapabilirdi. Bu göz boyamadır. Çünkü meclis üyeleri de partiden istifa etmemiş. Bana göre belediye meclis üyeleri onun kader arkadaşıdır. Sadece belediye başkanı kendi sözünü yerine getirmiş oldu. Seçimden sonra istifa edeceği yönünde söz vermişti.
Ama belediye başkanlığından istifa edecekti. Ne türlü istifa olursa olsun çözüm değildir. Ben söz vermiştim ve o yolu kesin yapacaktım. Benim dönemimde belediyeye 20 milyardan fazla para geldiğini bilmiyorum. 8 milyara bir arsa almıştım onu 200 milyara sattılar. Ona rağmen işçi maaşları aynı ve yapılan hiçbir şey de yok. Benim dönemimden sonra yapılan gözle görünen bir şey var mı? Sıfırdan belediye kurdum. Birkaç metre istinat duvarından başka ne yapmışlar. Ben 16 tane memura iş vermişim ve benim dönemimde çalışan 70-80 işçi sayısı bugün yarıya düştü. Politika yaparken bu maaşa işçi mi çalıştırılır diyordu. Şimdi yine benim verdiğim maaşı veriyor. Hem de aradan 10 sene geçmesine rağmen.
İktidar partisi nimetlerinden faydalana-mamıştır ve becerememiştir. Şimdi ´Şevket Başkan Hasan Başkanın belediye başkanlığından istifa etmesini istiyor. Ara seçim bekliyor´ diyecekler. Ben onun yerinde olsam partimden istifa ettiğim zaman belediye başkanlığından da istifa ederdim. Bana göre belediye başkanlığından istifa etmesi gerekirdi. Ara seçim olmadığına göre de seçime kadar bu işi meclis üyelerinden biri idare edecekti."
Editör: Pusula Gazetesi