Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen 2009 yılını değerlendirirken; "Belediyemiz dünyada ve ülkemizde yaşanan krize rağmen 2009 hedeflerini tutturarak gerçekleşen yüzde 90 bütçe oranı ile başarılı bir yıl geçirmiştir" dedi.
Başkan Gülşen, 2009 yılı icraat ve projelerini şöyle açıkladı:
"Öncelikle İmar revizyonu uygulaması Belediye Meclisinden geçirilmiş, mevcut yerleşim alanı dışındaki imarımız gelecekte modern şehircilik anlayışı ortaya koymuştur. Yıllık 54.803 metrekare taş parke, 8676 km bordür üretilmiş ve uygulanmıştır. 35.175 adet çimento harcanmıştır.
Şehir içi tuvaletler elden geçirilmiş, modern bayan tuvaleti yapılmıştır. Park bahçe ve çevre düzenlemelerine hız verilmiştir. Elektrik hatlarının yeraltına alınmasıyla bankalar ve Atatürk heykeli çevresi modern hale getirilmiştir.
Önceki yıllarda başlattığımız sıcak asfalt yol yapımına devam edilip, 2009 yılında 1,5 km sıcak asfalt yol yapılmıştır. Çaycuma ve bölgemizin alın teri kömür karası olan madenci ve yoğurdu ile ünlü Manda Rölyefi, Kültür Bakanlığı işbirliği ile yaptırılarak Çaycuma girişine yerleştirildi.
İtfaiye teşkilatımız güçlendirilmiş gerek makine parkıyla gerekse personelimizin profesyonel olarak hizmet vermesi için tatbikat ve eğitimlerle hizmet kalitesini artırmıştır. Velioğlu Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi, Gemiciler Mahallesi altyapı kanalizasyon projesi ihaleye çıkartılmıştır. Yıllarca çözülemeyen pazaryeri sorunu çözülerek, alan belediyemize terk edilmiştir. İlçe merkezini tehdit eden temizlik deresinin duvar ve çevre düzenleme çalışmaları başlatılmıştır. İlçemize asalet kazandıran ikinci köprü hizmete açtırılmıştır.
Çağdaş kent gelişmesinin önemli ayaklarından "Kent Ormanı" faaliyete geçirilmiştir. Gelişen, büyüyen Çaycuma´yı Veliköyü Mahallesi, Yakademirciler Sofular Mahallesi 2009 yılında resmen belediye sınırlarımıza dahil edilmiştir. Dar gelirliler için TOKİ konut projesi başlatılmış olup, yoğun ilgiyle karşılanmıştır.
Yeni su şebekesiyle ilçemize içilebilir, kesintisiz su verilmiştir. İstasyon Mahallesinde DDY Genel Müdürlüğü ile anlaşılarak yıllardır çözülemeyen alanın imar çalışması Belediye Meclisimizce kabul edilmiştir.
Halkın ortak kullanımına açılacak araziler Belediyemize devredilerek pazaryeri alanı, park, bahçe alanı sorunu çözülecektir. İşçilerimize, personelimize düzenli maaşlar verilmiş, ikramiyelerin orantılı olarak işçilerimize ödemesi yapılmıştır.
Yıl içinde emekli olanların kıdem tazminatları verilmiştir. Yıllardır çözülemeyen KEY paraları, kanun çıkar çıkmaz yılın son günü memurlarımıza ödenmiştir. Personelimizin eğitimine önem verilmiştir.
Tüm eleştirilere ve riske rağmen ZONÇEP´e bazı önlemler aldırmak kaydıyla çöp transfer istasyonu çalışmaya başlamış, Filyos Çayı kenarına katı atık çöp dökülmesi sonlandırılmış olup çöp dökülen yerin yakınında bulunan Pehlivanlar Mahallesi ve Irmak kenarı kısmen rahatlatılmıştır. Atık su arıtma projesinde yer serbest bölge içinde kaldığından, yeni yerler tespit edilerek sorun çözülmüş olup, resmi çalışmalar son aşamaya getirilmiştir.
Ayrıca belediye olarak gerek havaalanı, serbest bölge, Filyos Projesi, Huzurevi, doğalgaz ve diğer devlet yatırımlarını, mülki amirlerimizle ve siyasetçilerimizle takip etmeye devam ediyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi