Zonguldak&[#]8217;ın Devrek ilçesinde bir dizi çalışmalar yapmak için ziyarete gelen Alman eğitimciler &[#]8220;Kardeş Okul Projesi&[#]8221; için protokol anlaşması imzaladı.
Devrek Anadolu Lisesi&[#]8217;nin davetlisi olarak Devrek&[#]8217;e gelen Alman Eğitimciler Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Okul Ortaklığı çerçevesinde düzenlenen hazırlık ziyaretinde Devrek Anadolu Lisesi ile Almanya&[#]8217;nın Holzkamp Witten Lisesi arasında kardeş okul protokolü imzalandı.
Beş Alman Eğitimcinin Kardeş Okul Projesi çalışmalarında Devrek Anadolu Lisesi Eğitimcileri ile el ele vererek projeye netlik kazandırmak için 3 günlük bir çalışma sürecine girdi. Üç gün sürecek olan çalışmalar sonucunda Comenius Kardeş Okul Projesini 19 Şubat 2010 tarihinde her ülke kendi ulusal ajansına teslim edecek. Teslim edilen projeler Temmuz 2010 yılında kabul edildiği taktirde iki yıl boyunca ortaklık yapılan başta Türkiye olmak üzere Almanya, Polonya, İsrail ve Macaristan öğrenci ve öğretmen değişimi şeklinde devam edecek.
Misafir heyet Devrek Anadolu Lisesi Müdürü Adem Kapucu ve Almanca Öğretmeni Lütfi Dede nezaretinde Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan&[#]8217;ı ziyaret ederek ilçede bulunan okullarla ilgili bilgiler aldı. Misafir heyet daha sonra Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner&[#]8217;i makamında ziyaret ederek ilçeye yaptıkları ziyaretleri ile ilgili bilgiler verdi. Kaymakam Öner ise kendilerine yapılan bu ziyaretten çok memnun olduklarını, proje ile ilgili makamını ilgilendirecek her konuda kendilerine yardımcı olacaklarını ifade etti.
Ardından Belediye Başkanını ziyaret eden misafir heyete Başkan Özcan Ulupınar tarafından ilçe ilgili bilgiler verilirken, Alman misafirler geldikleri şehir ile Devrek arasında benzerlikler olduğunu bu yüzden ilçede hiç yabancılık çekmediklerini belirtti. Ziyaretleri esnasında Kaymakamlık Makamı girişinde bulunan şehit fotoğraflarını inceleyen heyete yetkililer PKK tarafından şehit edilen askerlere ait olan fotoğrafların olduğu söylenmesi üzerine hayretlerini gizleyemedi.
Almanya&[#]8217;nın Holzkamp\ Witten Okul Müdürü Dietmar Kurz, Jörn Obenhaus, Lisa Voswinkel, Benny Alze ve Walter Sander&[#]8217;e üç gün boyunca Kardeş Okul Projesi Ekibi, Okul Müdürü Adem Kapucu, Müdür Yardımcısı Lütfi Dede, Mustafa Soysal, Asiye Keskin, Emine Seccan, Halise Kaya Murat Aydemir, Davut Beşikçi ve Mehtap Elibol eşlik edecek.
Editör: Pusula Gazetesi