Türkiye İş Kurumu tarafından Eylül ayında gerçekleştirilen toplum yararına çalışma programı kapsamında 1 Ekim&8217;de Kozcağız Belediyesi&8217;nde geçici olarak işe başlayan 7 personel çalışma sürelerini tamamlayarak görevlerinden ayrıldı. Belediyede 3 ay geçici işçi olarak görev yapan 7 işçi Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman&8217;ı makamında ziyaret ederek veda etti. 29 Mart 2009&8217;da yapılan yerel seçimlerde göreve gelen Başkan Karaman; ziyarette yaptığı konuşmada, belediye personeli ile 2009 yılının son 9 ayında beraber çalıştıklarını belirterek, &8220;2010 yılında da aynı şekilde, azimle, kazasız belasız çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ama şunu üzülerek belirteyim, bugün itibari ile aramızdan 7 arkadaşımız ayrılacak, kendilerinden son derece memnunduk&8221; dedi.



Keşke devam edebilsek


Başkan Karaman; &8220;Keşke elimizde imkân olsa da çalışmalarımıza beraber devam edebilseydik. Ama projenin süresi bu kadar olduğu için bir şey yapamıyoruz. Fakat ileriki zamanlarda başka fırsatlarımız olursa sizler için elimden geleni yapmaya hazırım. Odamın kapısı 24 saat sizlere açık olacaktır, bunu unutmayın. Özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin&8221; diye konuştu. Başkan Karaman&8217;a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden işçiler ise, Kozcağız Belediye&8217;sinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ettiler. İşçiler, Başkan Karaman&8217;a çalışma süreleri içinde kendilerine destek olduğu için teşekkür ettiler.


Program eylül ayında hayata geçirildi


İş-Kur Bartın İl Müdürlüğü Eylül ayında gerçekleştirdiği toplum yararına çalışma programı projesi kapsamında Bartın İl Özel İdaresi, Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Amasra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ulus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kurucaşile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ulus Belediyesi, Amasra Belediyesi, Hasankadı Belediyesi, Arıt Belediyesi, Abdipaşa Belediyesi, Kumluca Belediyesi ve Kozcağız Belediyesine geçici işçi alımı gerçekleştirilmişti. Proje ile 3 ay ile 6 ay arasında kurumlarda çalışan geçici işçilerin kısa süreli istihdamlarının sağlanması, işgücü piyasasından kopmamaları ve kamu yararına işlerin gerçekleştirilmesi amaçlanmıştı.
Editör: Pusula Gazetesi