Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, geçtiğimiz günlerde Zonguldak Belediyesi´nin hizmet alımı yaptığı firmalardaki bazı çalışanların çıkartılarak yerlerine yenilerinin alınmasına tepki gösterdi.
Zonguldak Belediyesi´nin proje üretmekten yoksun, sadece siyaset yaptığını belirten Uçar; "Zonguldak Belediyesi´nin mega projelerinin hayata geçmesi için destek verelim diyoruz ama aldığımız duyumlara göre, belediyeye Ak Parti döneminde işe giren insanları işten uzaklaştırmak, onların işinden, aşından ve ekmeğinden etmek gibi çaba var. Yine aldığım duyumlara göre CHP´li yetkili arkadaşlarımız ´bir tek elimizde belediye var. Belediye&[#]8217;ye de Ak Partililer mi alınsın?´ düşüncesiyle olaya yaklaşmaları, konuya ne kadar siyasi baktıklarının göstergesidir. Bu çok doğru bir şey değildir.
Biz iktidara geldiğimiz zaman seçimden bir ay önce alınmış bir sürü insan var ve biz hiçbir insanı ekmeğinden, aşından ve işinden olmasına sebebiyet vermedik. Biz vatandaşımıza iş ve aş verme çabasındayız. Ama ne yazık ki bunları duyuyoruz ve bunlarla ilgili gerekli açıklamamızı yapacağız" dedi.


´Türkçe lastik gibidir´
Gazetecilerin ´Ak Partili işçiler işten atıldı, yerine CHP´liler alındı´ ibaresi hatırlatılan İl Başkanı Uçar; "Türkçe lastik gibidir istediğiniz veya istemediğiniz yere çekebiliyorsunuz. Ak Parti döneminde alınanları işten attılar.
Ak Parti döneminde alınanlar Ak Partili olarak lanse ediliyor. Bunların içerisinde Ak Partiye oy vermeyenlerde olabilir. Bilmiyoruz ki hangisinin nereye oy verdiğini. Olayı ne tarafa çekmek isterseniz o tarafa çekilir.
Ak Parti döneminde alınanları işten çıkarmak Ak Partilileri işten çıkardığı anlamına geliyor. Hangi şehirde olursa olsun insanları işinden etmek çok doğru değil" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi