2010&[#]8217;un ilk günü sabahı ile fotoğraf stüdyolarına akın eden anneler stüdyo kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu. İlçede fotoğrafçılık mesleğini uzun bir süredir yürüten İlkin Taşcı yeni yılın bu ilk gününde verdikleri hizmetle ilgili olarak şunları söyledi: "Yeni yılın bu ilk gününde geleneksel hale getirdiğimiz küçük çocukların fotoğraf çekimini gerçekleştiriyoruz. Şu an sabahın erkek saatleri olmasına rağmen kuyruklar oluşmuş vaziyette. Öğlen olduğunda kuyruklar iki katına çıkıyor.
Yıllardır uyguladığımız bu gelenek sayesinde durumu iyi olmayan vatandaşlar da çocuklarının fotoğraflarını çektirmiş oluyor.
Akşama kadar devam ettirdiğimiz bu fotoğraf çekiminde yaklaşık 2 bin çocuğun fotoğrafı çekiliyor." dedi.
Çocuğunun ücretsiz fotoğrafını çektirmeye gelen vatandaşlardan Fatime Karail ise uygulama ile ilgili şöyle konuştu:
"İlçemizde geleneksel olarak bütün fotoğrafçılar tarafından gerçekleştirilen bu uygulama sayesinde çocuğumuzun kartpostallık birçok fotoğrafını ücretsiz çektirebilmekteyiz. Gelenekselleşen bu etkinlik sayesinde durumu iyi olmayan vatandaşlarda çocuklarının fotoğraflarını çektirebiliyorlar." dedi.
İlçede fotoğrafçılık mesleği ile uğraşan esnaflar akşama kadar toplamda 6 bin civarında çocuğun ücretsiz fotoğrafının çekildiğini belirtti.




Editör: Pusula Gazetesi