Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Sosyal Güvenlik Kurumu Bölge Binası'nın Kozlu'ya yapılması konusunda Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve İl Başkanı Hamdi Uçar'dan destek istedi.
Kozlu'nun Zonguldak'a çok yakın olduğunu ve SGK binası için en uygun yerin Kozlu olduğunu belirten Başkan Bektaş: "Sosyal Güvenlik Kurumu Bölge Binası'nın Kozlu'ya yapılması konusunu görüşmek üzere Ak Parti'yi ziyaret ederek bu talebimi Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan ve İl Başkanımız Hamdi Uçar'a yineledim. Kamu kurum ve kuruluşlarının hep bir arada olması Zonguldak'ın şehir merkezinde tıkanıklıklara neden oluyor ve şehri genişletme imkanınız ortadan kalkıyor. Kozlu Beldesi, Zonguldak'a çok yakın bunun için SGK binasının beldemize yapılmasını istiyoruz" dedi.
SGK binasının Kozlu ve Acılık olmak üzere iki yere yapılmasının düşünüldüğünü ancak gönlünün Kozlu'dan yana olduğunu belirten Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, "Tarım İl Müdürlüğü, Çıraklık Eğitim Merkezi, Belediye, BEDAŞ İşletme Müdürlüğü'nün yanı sıra Sanayi Sitesi'nin de bu bölgede olması nedeniyle SGK binasının Kozlu'ya yapılmasına sıcak bakıyoruz. Çünkü Acılık fazlasıyla sıkışmış durumda" şeklinde konuştu.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise, "SGK binasının Kozlu'ya yapılması konusunda Belediye Başkanımız Ali Bektaş'ın talebini haklı buluyoruz. Yer tespiti konusunda gerekli incelemeler yapıldı ve Acılık ile Kozlu öne çıktı. Zonguldak'ın önünün açılması ve şehrin genişlemesi adına Kozlu'ya yapılmasına sıcak bakıyoruz. Belediye Başkanımız da bu konuda yer sorunun olmadığını bizlere iletti. Sağlık Bakanımız Dr. Recep Akdağ önümüzdeki günlerde Zonguldak'a gelecek ve bu konuda nihai karar verilecektir. Ama bizlerin gönlü Kozlu'dan yanadır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi