CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, önceki gün Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın "CHP Lideri Deniz Baykal'ı Zonguldak'a gelmesini ve ocağa inip işçilerle yemek yemesini istiyorum. Muhalefete kalsaydı TTK'yı kapatacaklardı. Ama biz yaşatıyoruz" şeklindeki konuşmasına yanıt verdi.
Koçal: "Emekçinin ve emeğin yanında olmak için maden ocağına girmek gerekmiyor. Dolayısıyla Fazlı Erdoğan'ın söylediği kendisini bağlar" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Koçal, konuşmasında şunları söyledi: "Emekçinin ve emeğin yanında olmak için maden ocağına girmek gerekmiyor. Maden ocağına girenlerin emekçilere nasıl biber gazı sıktığını, nasıl su sıktığını ve polisler aracılığıyla nasıl süründürüldüğünü her gün yazılı ve görsel basında izliyoruz. Emekçinin hakkını vermek için ocağa girmek gerekmiyor. Deniz Baykal ve Cumhuriyet Halk Partisi emeğin ve emekçinin partisidir. Dolayısıyla Fazlı Erdoğan'ın söylediği kendisini bağlar. Halkımız bunların tamamını değerlendiriyor. Fazlı Erdoğan Deniz Baykal ile ilgili söz söylemeye yetkili değildir. Zonguldak için kendisi ve partisi ne yapmıştır. Onu söylesin Milletin işi aşı yok. Milleti aç bırakanlar başkalarını değil kendilerini yargılasınlar."

Editör: Pusula Gazetesi