Zonguldak´ın Kozlu beldesinde 24 Aralık 2008 tarihinde 3.5 yaşındaki kızın boğazı kesilerek cesedinin çöp konteynırına atılmasıyla ilgili davaya devam edildi. Duruşmada emniyet amiri ve bir polis memuru tanık olarak dinlendi.
3.5 yaşındaki Sümeyye C.´nin boğazının kesilerek çöp konteynırına atılmasına ilişkin davaya, Ağır Ceza Mahkemesi´nde devam edildi. Duruşmada, anne Ferdane C., baba Ali Osman C. ve Ferdane C.´nin ilişki yaşadığı iddia edilen Cihan B. hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´nde görev yapan Emniyet Amiri Ümit D. ile polis memuru Temel D. dinlendi.
Emniyet Amiri Ümit D. ifadesinde, kendilerine gelen kayıp çocuk ihbarının ardından olay mahalline gittiklerini anlatarak, "Çocuğun kaçırıldığı anonsu üzerine eve gittik. Kayıp çocuğun annesi ile yüz yüze görüştük. O dönem Asayiş Şube Müdürlüğü´nde çalışıyordum. Kalabalık vardı. Ferdane C. oradaydı. Çocuk küçüktü, evden çıkmışta olabilirdi. Orada komşular da vardı. Ferdane C., çocuğunun kaçırıldığını ve camın kırıldığını söyledi" dedi.
Annenin kendilerine büyük kızını okuldan almaya her gittiğinde Sümeyye´yi de yanında götürdüğünü, o gün ise çocuğunu okula giderken yanında götürmediğini söylediğini ifade eden Ümit D., "Ferdane C. ağlıyordu. Büyük kızını her okula almaya gittiğinde Sümeyye´yi de yanında götürdüğünü söyledi. Ancak olay akşamı çocuğunu yanında götürmediğini söyledi. Baba Ali Osman C. de iş kıyafetleri ile olay yerine gelmişti. Olay yeri inceleme ekibi çocuğun yattığı odada inceleme yaparken, fidye mektubu bulduğunu bize
bildirdi. Biz de anne Ferdane C.´ye ve eşine kendileriyle mahallede husumet yaşayan kimselerin olup olmadığını sorduk. Onlar da çöp dökme meselesi nedeniyle bir mahalleli ile husumetli olduklarını söylemişti. Maddi durumlarını sorduk. Ferdane C. ağlıyor ve dövünüyordu. ´Ben çocuğumu her zaman yanımda getirirdim. Bugün niye getirmedim?´ diye ağlarken onun ağlaması bana inandırıcı gelmemişti. Çünkü 16 yıllık çalışma hayatımda edindiğim tecrübelerle annenin bu davranışına inanmamıştım. Olay hakkında bir şey
bildiği düşüncesiyle anne Ferdane C.´yi en yakın polis merkezine gönderdik. Çünkü olay mahallinde de rahat çalışmak ve anne Ferdane ile sakince konuşmak için onu olay yerinden uzaklaştırmıştık" diye konuştu.
İfadesi alınan anne Ferdane C.´nin kendilerine Cihan B.´nin adını verdiğini dile getiren Emniyet Amiri Ümit D., "İfade alınırken bizzat kendim bulundum. Çocuğunun öldüğünü söylemeden Ferdane C. bize Cihan B.´nin ismini verdi. Ferdane C., Cihan B. ile fındıklıkta buluştuğunu ancak ilişkilerini daha fazla ileriye taşımadıklarını, böyle bir senaryo hazırladıklarını söyledi" dedi.
Ardından dinlenen polis memuru Temel D. de, araştırma ekibinde yer aldığını ve Ferdane C.´nin mahkemeye çıkarıldığı sırada kendisine "Çocuğumun ölmüş fotoğraflarını görmek istiyorum" dediğini dile getirdi.
Mahkeme heyeti, olay mahallinde bilirkişi tarafından 1 Şubat 2010 tarihinde keşif yapılmasına ve keşifte tutanaklarda adı geçen memurların, Cihan B., Ferdane C. Ve Ali Osman C.´nin de hazır bulunmasına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Editör: Pusula Gazetesi