Zonguldak&[#]8217;ın Alaplı ilçesinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan &[#]8220;Fidanınız Sizinle Büyüsün&[#]8221; projesi kapmasında Kasımlı İlköğretim Okulu öğrencilerine kestane, ceviz, defne tohumları dağıtıldı.
Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından ilköğretim okullarında öğrencilerde ağaç sevgisi ve çevre bilinci geliştirme, tohumdan fidan yetiştirmelerini ve yetiştirdikleri fidanları bahçeye veya ormana dikmelerini, öğrencilerin emek ve çaba harcayarak yetiştirdikleri bu fidanları sahiplenmelerini sağlamak amacıyla başlatılan &[#]8221;Fidanınız Sizinle Büyüsün&[#]8221; projesi kapmasında Alaplı Kasımlı Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine kestane, ceviz, defne tohumları dağıtıldı.
Kasımlı İlköğretim Okulundan 420 öğrencinin katıldığı fidan tohumu dağıtımı ile ilgili bilgiler veren İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Mühendisi Mine Tohumat Topuz, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan, okullarında öğrencilerde ağaç sevgisi ve çevre bilinci geliştirme, tohumdan fidan yetiştirmelerini ve yetiştirdikleri fidanları bahçeye veya ormana dikmelerini, öğrencilerin emek ve çaba harcayarak yetiştirdikleri bu fidanları sahiplenmelerini sağlamak amacıyla &[#]8220;Fidanınız Sizinle Büyüsün&[#]8221; projesi kapmasında Alaplı Kasımlı Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine kestane, ceviz, defne tohumlarının dağıtımını yaptıklarını bildirdi.
Öğrencilere tohumların nasıl ekileceği ve yetiştirme sürecinin nasıl olacağı konusunda bilgiler verdiklerini belirten Tohumat Topuz, &[#]8221;Öğrencilerimiz İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından temin edilen toprak karışımı yetiştirme kaplarına doldurarak ikişer adet verdiğimiz tohumu hazırlanan plastik kaplara yerleştirdiler. Öğrencilere tohumların nasıl ekileceği ve yetiştirme sürecinin nasıl olacağı konusunda bilgiler verdik. Öğrencilerimize verdiğimiz tohumlar 2010 yılı Mayıs ayına kadar öğrencilerin bakım ve gözetiminde yeşertilerek öğrencilerin sevgi ve şefkati ile büyütülecek. Mayıs ayında yine İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden katılacak uzman ekiplerle yeşeren fidanlar kontrol edilerek öğrenciler bilgilendirilecek ve 2010 Kasım ayında da plastik kaplardan alınarak doğa ile buluşturulacak&[#]8221; dedi.
Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz&[#]8217;da, bu etkinliğin öğrencilere ağaç sevgisi ve çevre konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaş yetiştirme açısından büyük önem taşıdığını belirterek projeyi okullarda uygulamaya koyan İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun ve çalışma arkadaşlarına, bu etkinlik yapılırken uygulamanın içinde yer alarak bilgilendirme yapan Orman Mühendisi Mine Tohumat Topuz&[#]8217;a teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi