17 Ocak´ta yapılacak Çaycuma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı için İdris Odabaş adaylığını açıkladı. Yoğun talep üzerine oda başkanlığına aday olduğunu açıklayan Odabaş; derneklerin ve vakıfların tek amacının üyelerinin haklarını ve menfaatlerini koruyup, geleceğin garanti altına alınması için çalışmak olduğunu söyledi.
Odabaş; "Bizler şoför esnafı olarak Türkiye´de ve Çaycuma´da yapılan toplu taşımacılık ile ilgili hizmetlerin başında yaptığımız toplu taşıma işini kutsal olarak kabul edip, toplu taşımacılık ile ilgili hizmet verdiğimiz yaşlısı, genci, öğrencisi, özürlüsü ile canlarını bizlere emanet eden insanların ulaşacağı yere sağlıklı ve huzurlu olarak gideceğinin güvencesini veren insanlarız. Böylesine acımasız rekabet kurallarının hüküm sürdüğü ortamda sahip olduğumuz mesleğimiz ile ilgili haklarımızın alınması ve korunması için kimse tek başına başarılı olamaz. Esnaflarımız sadece zorunlu kayıt için kimi zaman belge almak için, kimi zaman ücret tarifelerini belirlemek için odaları ile ilişki kuruyor. Üyesi olduğumuz odamızı umursamıyor, seçmiş olduğumuz yöneticilerin çalışmalarını da takip edememekteyiz.
Esnaflar olarak bu tutumumuz da bizlere acı olayları yaşatmakla beraber geleceğimizi de karanlıklar içine atmaktayız. Bu nedenledir ki esnaf odalarının başında bulunan kişiler sadece başkanlık sıfatının ötesinde başka bir işlev yapmama gayreti içindedirler.
Genelde yapabilecekleri çok şey olmasına karşın, neredeyse hiçbir şey yapmadıkları alenen ortadadır. Bugün baktığımızda yaşamımızı devam ettirtmek için şartlar zorlaşmış, esnafımız vergi, Bağkur, SSK ve mazot borçlarını ödeyemez duruma gelmiştir. Bu nedenle esnaf odalarının sıradanlıktan çıkması, kuruluş amaçlarına uygun olarak hummalı bir çalışma ile odalarımız saygınlık kazanarak, bunlara bağlı bir güç elde etmesi gerekir.
Bu saygınlık ve güç odaların bütün üyelerine de avantajlar getirerek geleceğe güvenle bakmasını sağlayacaktır. Çaycuma Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası bugüne kadar esnaf olan üyeleri için hiçbir şey yapmamış yapmamak içinde yoğun çalışma içindedir. Esnafın sıkıntı ve problemini çözmek yerine, esnafımızdan sadece aidat ile birlikte her hizmetten masraf alan ve sorun çıkaran bir yönetim anlayışı görmekteyiz.
Sadece aidat ve masraf almaktan başka hiçbir proje üretmeyen, haklarımızı korumaktan imtina eden bir yönetim anlayışını mı seçmek istersiniz? Yoksa sorunları çözmeye, gücümüz ve kudretimizle haklarınızı sonuna kadar aramak ve korumak için hizmet vermeye söz veren bir yönetim anlayışımı seçmek istersiniz? Bu seçimin hayırlı olmasını diliyor, esnaf arkadaşlarımı vicdanları ile baş başa bırakarak doğru karar vereceklerine inanıyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi