Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve beraberindekiler, parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısında 2009 yılındaki çalışmaları değerlendirdi. Partililerin ve basın mensuplarının hazır bulunduğu toplantıda ilk olarak konuşan Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, &[#]8220;2010 yılı ile ilgili de yapacağımız çalışmalarla ilgili hedeflerimizi ortaya koyarak kamuoyu ile beraber bu çalışmayı paylaşacağız. Bazı belde ve mahallelerimizdeki teşkilat içi yapılanmalarımızı gerçekleştirdik. En son Kozlu beldesi de dahil teşkilat içi yapılanmalarımızı tamamladık. Merkez İlçe Teşkilatı olarak 1 yılın değerlendirmesini yapmak maksadıyla kurumlarımızı ziyaret ettik. Kurumların sorunları, o sorunların çözümü noktasında 2010 yılında da çalışmalarımıza devam edeceğiz&[#]8221; dedi.
2009 yılında Zonguldak genelinde gerçekleştirilen çalışmalar ve projeleri anlatan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, 2010 yılından farklı umut ve beklentiler içerisinde olduklarını dile getirdi. Çalışmaları anlatan Uçar, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta sağlık alanında neler yaptık? En önemli projelerden birisi bölge hastanesinin önündeki lojmanların kaldırılarak yerine kompleks yapılması konusuyla ilgiliydi. Bununla ilgili millet vekillerimizle birlikte geçen ay içerisinde yapmış olduğumuz toplantıda Bakanımızın Ereğli ve Devrek&[#]8217;te yapılacak olan hastanelerimiz ile yapılacak kompleksle ilgili çalışma yapılacağı bize aktarıldı. Kendilerinin 2010 ilk ayı içerisinde şehrimize yapacağı ziyaretle sorunlarını yerinde dinleyeceğini ve bu anlamda 2010 yılı içerisinde yapılacak olan bu projelerimizin temeli atılmış olacak. Hayata geçirilmiş olacak. Bunun gibi sağlık konusundaki problemlerimizin de karşılanması noktasındaki sorunlarımızı iletmek için de Bakanımızdan da söz aldığımızı ifade etmek istiyorum. Zonguldak&[#]8217;ta eğitimle ilgili çalışmaları hem özel sektörün imkanlarıyla hem kamunun imkanlarıyla hayata geçirmeye çalışıyoruz. Amele birliğimizin bir okul yapması konusundaki yönetmelik değişikliği de gerçekleştirildikten sonra Karaman bölgemizde oradaki eğitim sorunlarını tümüyle çözecek şekilde eğitim kompleksini 2010 yılında eğitim camiamıza teslim etmiş olacağız. Zonguldak&[#]8217;ta hem sağlıkta hem eğitimdeki sorunlarımızı 2010 yılı içerisinde büyük ölçüde tamamlamış olacağız&[#]8221; diye konuştu.
Ulaşımla ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü anlatan Başkan Hamdi Uçar, duble yolarla ilgili çalışmaları da şöyle dile getirdi:
&[#]8220;Ulaşımla ilgili çalışmalarımız iktidara geldiğimiz günden bu yana devam ediyor. Kriz dinlemeden devam ediyor, açıkçası. Seyahat eden arkadaşlarımız da biliyor ki yalnızca Zonguldak değil, tüm Türkiye genelindeki duble yol çalışmalarımızın aralıksız sürdüğünü hepiniz görüyorsunuz. Ama bizi ilgilendiren projelerimizden bir tanesi Zonguldak-İstanbul, Zonguldak-Ankara duble yollarımızın bir an önce faaliyete geçmesi, sıkıntılı yerlerimizden bir tanesi. Bunu da biliyorsunuz Karaman-Zonguldak arasındaki yolumuzun ihalesinin yapılmış olması o bölgede yüklenici firmanın şantiye kurup yola başlaması önümüzdeki süreç içerisinde de yolun bitirilip hızlı bir şekilde şehre kazandırılması çalışmaları başlamış durumdadır. Ereğli-Zonguldak arasındaki yolunda 2010 yılı sonuna kadar Ilıksu mevkiine kadar çift yönlü olarak tamamlanması projelerimizin içerisindedir.&[#]8221;

İÇ HAT SEFERLERİ

Zonguldak Havaalanı&[#]8217;na iç hat seferlerin başlatılması için süren çalışmaları anlatan Uçar, &[#]8220;Kangren haline gelmiş olan ve her türlü spekülasyona gelmiş olan açıkçası zaman, zaman tenkit edilen havaalanı ile ilgili 2009 yılı içerisinde yurt dışı seferlerine başlatılmış. Ama yurt dışı seferleri yetmeyecektir. Yurt içerisinde hem Trabzon, hem Erzurum, hem Antalya hem de İzmir bölgelerimize iç hat seferlerimizin başlatılması için özel sektörle görüşmeler yapılıyor. Bütün hedefimiz 2010 yılında da iç hatların da faaliyete geçerek vatandaşlarımızın daha kısa süre içerisinde seyahat etmelerini amaçlamaktır&[#]8221; dedi.

LİMAN PROJELERİ

Zonguldak genelindeki liman projelerinden bazılarının 2010 yılında hayata geçirileceğini belirten İl Başkanı Hamdi Uçar, demiryolu ağındaki gelişmeleri de aktardı. Uçar, Zonguldak&[#]8217;ın enerji üssü olması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü dile getirirken şunları kaydetti:
&[#]8220;Çatalağzı bölgemizde Eren Enerji&[#]8217;nin yapmış olduğu bir liman projesi var. Filyos Vadi projemizin kapsamında liman projemiz var. Ereğli&[#]8217;de var. Alt yapı çalışmaları yapılıyor. 2010 yılı içerisinde bazıları faaliyete geçirilecek bazıları da temel atılmak suretiyle hizmete sokulması için tüm gayretlerimizle devam edecek. TCDD&[#]8217;nin en büyük projelerinden bir tanesi Zonguldak-Adapazarı demiryolu ağının hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Filyos Vadi Projesi ile ilgili zannediyorum şantiyesi kuruldu, çalışmalara başlayacaklar. Sedde çalışması vadi projesinin en önemli ayaklarından bir tanesidir. Irmağı ıslah etmediğiniz sürece orada özel sektöre yer tahsisi yapamayacağınızın ne kadar güç olduğunu ifade etmek istiyorum. Bölgemizin enerji üssü olduğunu her seferinde dile getiriyoruz. Zonguldak&[#]8217;ı enerji üssü yapmak için tüm çabamızla gayret ediyoruz. TTK&[#]8217;ya alınan 4500 işçinin istihdam edilmesi ile üretimin artması, zararın geriye çekilmesi ile Eren Enerji&[#]8217;nin bölgemize yapmış olduğu en büyük projelerden bir tanesi 2010 yılı içerisinde bütün ünitelerin faaliyete geçmesi ile santralimizin bölgemize kazandırılmış olması ile istihdama katkı sağlamış olacak. Organize sanayi bölgelerimize gereken yatırım ve desteklemeler sürüyor. Özellikle Köydes Projesi kapsamında süren yatırımlarımız var. 2010 yılı içerisinde Köydes&[#]8217;e biraz daha kaynak aktararak köylerimizin sorunları ile ilgili bir takım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zaman, zaman muhtar arkadaşlarımızla bir araya gelerek sorunlarına çözüm konusundaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son dönemlerdeki Demokratik Açılım süreci ile ilgili bu işten rantlanan bir takım çevrelerin durumu sabote etmeye yönelik çalışmaları bizi asla yıldırmayacaktır. Kesinlikle bu süreç tamamlanacaktır. Biz bu projenin insanlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaları gerektiğine inandığımız için sonuna kadar arkasında olduğumuzu söylemek istiyoruz.&[#]8221;
Çalışmaları yakından izlediklerini söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise şöyle dedi:
&[#]8220;Çalışmaları yekinen görüyoruz. Zonguldak&[#]8217;a geçmişten beri söylediğimiz gibi &[#]8216;limanlar üssü yapmak istiyoruz&[#]8217; demiştik. Yavaş, yavaş oluyor. Özel sektörüyle kamuyla yapılıyor. ERDEMİR&[#]8217;in yanı sıra Alaplı&[#]8217;da yapılan liman projesi, Çatalağzı&[#]8217;nda yapılan liman projesi dereye giriyor. Filyos projesi tamamlandığında da Zonguldak Türkiye açısından önemli bir deniz kenti olacaktır. Enerji üssü olması hedefleniyor derken ağırlıklı olarak Eren Holding ile 1700 kilovatlık elektrik üretilecek. Buda Türkiye enerji tüketiminin yüzde 5.6&[#]8217;sına denk geliyor. Yaklaşık 2.5 milyar dolarlık bir yatırım olacak. Gerek ilimiz gerekse Çatalağzı&[#]8217;ndaki insanlarımızın istihdamı ve belediyelere yansımalarıyla kalkınma yaşanacaktır. Daha önce söylediğimiz gibi Zonguldak üniversite kenti olacak demiştik, 20bin kişilik öğrenci istihdamı bulunan ZKÜ bütçesine bu yıl 92 milyon TL yatırım için para aktarılmıştır. 2010 yılında açılacak olan yeni bölümlerle de 20 bin öğrencinin bulunduğu üniversitemizin de 2010 yılı içersinde çok daha yukarılara çıkmasını hedefliyoruz. İrade millete ait. Bu millet AK Parti&[#]8217;nin duruşunu hem yurt içinde, hem yurt dışında çok güzel bir şekilde izlerken siyasi muhalifler de keşke AK Parti&[#]8217;nin geldiği noktayı gayret etseler de örnek alsalar. Yurt dışına Başbakanlar giderdi kapıda karşılanmasını, makamda oturtulmasını bırak bir sandalyeye bile doğru dürüst oturtmazlardı. Karşı tarafın Bakanı, Başbakanı otururdu bizim Başbakanımız ayakta dururdu ve elleri bağlı bir şekilde namazda durur gibi dururdu. O dönemden geçtik şu anda. O bacak, bacak üstüne atıyorsa Başbakanda atıyor. Başbakanımız buluşmalardaki tokalaşmalarda elini üstte tutuyor. Fiziksel üstünlüktür bu. Hem de kime karşı biliyor musunuz. ABD Başbakanına karşı. Bu Türk milletinin bin yıllık duruşunun özleminin göstergesidir. Tabi onu bilerek yaparsan, hesabını kitabını iyi yaparsan, sonucu ABD&[#]8217;yi çok seviyorlar, Allah&[#]8217;tan o kadar korkmuyorlar diyenler var. Tabi bunları vicdanlarına bırakıyorum. Bunları toplum değerlendirecektir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi