Zonguldak´ın Kapuz Mahallesi´nde 31 yıl önce başlatılan Tersanespor Geleneksel Taş Okeyi Hindi Turnuvası´nda gelenek değişmedi. Turnuvanın 2009 yılı finali de renkli görüntülere sahne oldu. 1975 yılında kıraathanelerde başlayan turnuvada geçmiş yıllarda finalistlerin hepsine hindi verilirken bu yıl birinci ve ikinciye "Baba Hindi" hediye edildi. Turnuvayı geleneğin bozulmaması ve diğer nedenler dolayısıyla büyütmediklerini ifade eden Turnuva Komitesi Başkanı İsmail Hasdemir, yarışmaya bu yıl 53 kişinin
katıldığını ifade etti.
Üç gün süren turnuvada her masadan bir yarışmacı elenirken yarışmanın finali 11 el oynandı. Yıllar önce başlanan ve 15 yılda ancak kuralları belirlenen yarışmaya katılanlar 20 YTL ücret ödedi. Toplanan ücretlerle 1991 yılında kurulan ve şu an 2. Süper Amatör Lig´i takımlarından olan Tersanespor´a maddi destek sağlandı. Yarışma süresi boyunca tüm yarışmacılara içecekler bedava dağıtıldı.


"KUMAR OLARAK ANLAŞILMASIN"
Tersanespor Kulübü Başkanı İsmail Hasdemir, 30 yıldır geleneksel hale gelen yarışmanın Türkiye´de başka bir ilde yapılmadığını dile getirdi. Belirlenen kurallar ölçüsünde yarışmanın sürdüğünü anlatan Hasdemir, kurallara uymayanların diskalifiye edildiğini anlattı. Hasdemir, şöyle konuştu: "Geleneksel tersane hindi turnuvasının bu yıl 31.´si yapılmaktadır. 1979 yılında semtimiz büyükleri önderliğinde turnuva başlatıldı. 1991 yılında Tersanespor´un kurulması ile birlikte yarışma başlangıcında
yarışmacılardan toplanan ücretlerin bir kısmı kulübe destek olarak kullanılıyor. Kalan kısmı ile de finalistlere hediye alıyoruz. Bunlar hindi ve horozdan oluşuyor. TRT yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Türkiye´de başka bir ilde böyle bir yarışmanın yapılmadığını öğrendik. Biz bu yarışmayı yılda sadece bir kez yaptığımız için bunun kumar oyunu olmadığını ispatlıyoruz. Geleneksel Tersane Hindi Turnuvası bundan sonra da devam edecek."
Final müsabakasında Ahmet Ardıç masadaki rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Ödülü olan hindiyi kucaklayan Ardıç´a plaket takdim edildi. Final müsabakasında ikinci olan Ünal Şahinoğlu´na da canlı hindi hediye edildi. Yarışmanın üçüncüsü Erdal Cıvan´a paket hindi, dördüncüsü Serdar Cıvan´a horoz ve diğer yarışmacılara teselli ödülü verildi.
Editör: Pusula Gazetesi