Devrek Atatürk Kültür Merkezi (AKM) salonunda düzenlenen toplantıda 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma teşvik Kanunu&[#]8217;nun 19. maddesi gereğince 2010 yılında faaliyet raporunda aktif rol alacak köy ve mahalle muhtarları arasında seçim yapıldı.
Toplam 59 köy muhtarının katıldığı oylamada 37 oy ile Başlarkadı Köyü Muhtarı Dursun Ören seçilerek 2010 yılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti faaliyet raporunda aktif rol almaya hak kazandı.
Aynı toplantı içerisinde günden dışı gerçekleştirilen toplantıda ise İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Halil İşler ise muhtarlara çeşitli bilgiler vererek, köylerde bazı konularda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarıcı bilgiler vererek, son zamanlarda ilçemize bağlı köylerde yurt dışındaki vatandaşlarımızın evlerine girerek hırsızlık olayları meydana gelmektedir. Köylerimizde özellikle yabancı şahıslara dikkat edilmesi, karayolu üzerinde bulunan köylülerin hayvanlarını başıboş bırakmamaları başıboş hayvanların yaralanmalı hatta ölümlü kazalara sebebiyet verdiği, bu konular dikkat edilmesi hususunda bilgi verilerek bu kurallara riayet etmeyen vatandaşlar hakkında bin 800 TL para cezası uygulanacağı, köylere gelen hayvan tüccarlarına dikkat edilmesi ve telefon teli hırsızlıklarına karşı duyarlı olunması konularında muhtarlar bilgilendirilerek, vatandaşların en küçük bir şikâyeti Jandarmaya bildirmeleri, jandarmanın 24 saat kesintisiz görev yaptığını, sonuçta jandarmanın vatandaşın can ve mal güvenliği için var olduğunu söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi