Zonguldak Diyabetliler Derneği Çaycuma Şubesi 1. olağan kongresini dernek binasında gerçekleştirdi. Kongreye Zonguldak Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu ve Çaycuma Diyabetliler Derneği Onursal Başkanı İşadamı Zeki Yurtbay da katıldı. Mevcut başkan ve tek aday Cemalettin Çakar yaptığı konuşmada tasarladıkları projelerin birçoğunu hayata geçirdiklerini söyledi.
Çakar; " Bu projelerin hayata geçirilmesinde bizleri desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamımız Hasan Yaman olmak üzere, Belediye Başkanımız Mithat Gülşen, Onursal Başkanımız Zeki Yurtbay, İşadamlarımız Hüsnü Sami Alpan ve Alpaylar İnşaat ile bizler 24 saat yalınız bırakmayan Sevgi Tıp Merkezi yöneticileri ve personeline şükranlarımızı sunarız" diye konuştu. Zonguldak Diyabetliler Derneği Çetin Terzioğlu da şu anda merkez ve üç ilçede dernek kurulduğunu söyleyerek; "Ömür boyu bu hasatlıkla yaşamak zorunda olan hastalarımızın diyabeti tanıması ve eğitim almaları için bu dernekleri kurmuş bulunuyoruz. Diyabetin temel kuralları vardır. Eğitim, sağlıklı beslenme, egzersiz ve düzenli ilaç kullanılması. Bu kuralları halkımıza öğretmek zorundayız. Asıl amacımız eğitim ve şeker taramalarıdır" dedi.
Derneğin Onursal Başkanı Zeki Yurtbay ise derneği kuran ve emeği geçenlere teşekkür ederken; " Gençliğimizde önemse-mediğimiz "Her şeyin başı sağlık" sözünü şimdi daha iyi anlıyoruz. Her kesin başına gelebilecek diyabet hastalığında kurallara uyup sağlıklı beslendiğimiz zaman sorun yaşamayız" şeklinde konuştu. Kongrede mevcut başkan Cemalettin Çakar tekrar başkan seçilirken yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Mustafa Kocakavuk, Ersel Malçık, Veysel Özkan, Oldun Özaydın. Yurtbay ve Çakar´a derneğin rozetini Terzioğlu taktı.
Editör: Pusula Gazetesi