Çaycuma esnaflarından Erdem Girgin, basına verdiği kahvaltıda Esnaf ve Sanatkarlar Odası&[#]8217;na Başkan Adayı olduğunu açıkladı.
"Çaycuma esnafı üzerindeki ölü toprağı kalkacaktır"diyen Girgin; "Dünyayı sarsan global kriz dolayısı ile tüm Çaycuma halkı ve esnafı da zor günler geçirmektedir.
Bu zor günlerde Çaycumamızın tek sivil toplum kuruluşu olan Esnaf ve Sanatkârlar Odası sadece esnaflar değil tüm Çaycumamız için bu zor süreçte neler yapmalıyız, bu zor günleri nasıl geçirebiliriz, kimlerle beraber ne tür ortak kararlar alarak ilçe halkı ve esnafına yol gösterici olmalıyız görüşünü benimsemelidir.
Odamızın amacı sadece üyelerinden aidat toplamak olmamalıdır.
Şeffaflık ilkesi ile yönetilmesi gerekirken odada ne olup bittiğinden Oda Yönetimi&[#]8217;nden başka kimsenin haberi yoktur.
Toplumuzun ve ekonomimizin önemli bir kesimini oluşturan esnaf ve sanatkârlarımızın ekonomideki yerin iyi değerlendirilmesi, mevcut sorunların çözümlenmesi için devletimizin sağladığı kolaylıkları esnafımızla paylaşmak, esnafımızın ve halkımızın sıkıntılarına ortak olmak, kredi ve finansal kaynaklar sağlayarak projeler üretip risk yönetimi anlayışına da hâkim bir bicimde çözüm önerileri sunacağım bir yönetimle Çaycuma esnafını layığı ile temsil etmeye adayım" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi