Konya Selçuk Üniversitesi´nde eğitim gören iki öğrenci Bartın pazarında belgesel çekimi yaptı. Bartın´da yaklaşık 200 yıllık bir geçmişi bulunan, kent merkezindeki kapalı otoparkta Salı ve Cuma günleri köylü kadınları tarafından kurulan ve yörede "Galla Pazarı" diye bilinen pazaryerinin belgeselini, Konya Selçuk Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü´nde eğitim gören Bartınlı öğrenciler Okan Aydın ve Yasin Hatipoğlu çekti.



Bartın´ın adını duyuracaklar



Aydın ve Hatipoğlu, "Bartın Kadınlar Pazarı" isimli belgesel filmleri ile Ulusal Film Festivali´nde yarışacaklarını söyledi. Dün pazaryerinde çekim yapan öğrenciler bir haftadan beri köylerde üretim yapılan tarla ve bahçelerde çekim yaptıklarını belirtti. Çektikleri belgeselle Ulusal Film Festivali´nde Bartın´ın adını duyuracaklarını ifade eden Okan Aydın, "Böyle bir festivalden haber aldığımız zaman acaba nasıl bir film çekebiliriz diye çok düşündük. Sonra arkadaşım ile bu festivalde kendi yaşadığımız ilin yani Bartın´ın bir özelliği olmasını düşündük ve böyle bir karar aldık" dedi.



İşadamlarından destek istediler



Okan Aydın "Yaklaşık bir hafta önce de çalışmalara başlamak üzere üniversitemizin bulunduğu Konya´dan kalkıp buraya geldik. Geldiğimiz günden buyana çok sayıda köyleri geziyoruz. Bartın´da artık geleneksel hale gelen ve Türkiye´de tek olma özelliğine sahip olan Kadınlar Pazarı´nda satılan ürünlerin nasıl yetiştirildiğini görmek ve burada çekim yapmak için yaklaşık bir haftadır köy köy dolaşıyoruz" diye konuştu.



Festivalde derece hedefliyorlar



Aydın "Çekimlerimizi titizlikle yaptık. Bu belgeselin festivalde başarılı olacağına inanıyoruz. Bartın´a yakışır bir çalışma oldu. Öğrenci olduğumuzdan herhangi bir maddi gelirimiz yok. Bartınlı hayırsever işadamlarından Ulusal Film Festivali´nde ilimizi temsil edecek olan Bartın Kadınlar Pazarı isimli belgeselimize destek olmalarını bekliyoruz. Biz Bartın´ı festivalde en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz ve işadamlarından ilimiz için bize destek olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi