2017-2018 futbol sezonu Zonguldak Amatör Futbol liglerinde görev yapacak olan tertip Komitesi seçimi yapıldı. ASKF'de gerçekleştirilen seçimlere ASKF Genel Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, spor Saha komiserleri Dernek Başkanı Bülent Tuna ve kulüp temsilcileri katıldı. Tertip Komitesi seçimlerine Özkan Miyandi, Kazım Kefeli, Abdul Kerim Yılmaz, Hasan Durmuş, Fikri Kayacan ve Cavit Bekçioğlu katıldı. Yapılan oylama sonucunda Özkan Miyandi 21 oy, Fikri Kayacan 15 oy ve Abdul Kerim Yılmaz 12 oy alarak İl Tertip Komitesine seçildi. Tertip Komitesi Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç başkanlığında toplantı yapacak.

KEMAL DEMİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ASKF Başkanı Kemal Demir tertip komitesi seçimi sonrasında yaptığı açıklamada "Bu toplantı da Amatör Spora verilen değerin olmadığını izah ettim. Bu konu hakkında kırdığım insanlar olmuşsa da ben bunları bilerek gerekçesiyle de açıklayabilirim. Bu insanlar beni ararlarsa da nedenlerini açıklayabilirim. Ben geldiğimizden beri bu yönetimle tek reçetesini tutup yaptıklarımızın yapamadıklarımızın imza yetkisi olanların bize sahip çıkması istedik. Eğer bu 86 kulübün alt liglerle beraber tutun bunu çarptığınızda yöneticileri başkanları idarecileri 15 bin nüfusa hitap ediyor. Biz az bir kitle değiliz. Biz burada kalıcı değiliz. Ben burada iki veya üç dönem yapıp geriden gelen genç nesile aktaracağım. İl Tertip Komitesi seçimi yaptık. Özkan Miyanyedi, Fikri Kaycan ve Abdul Kerim Yılmaz belirlendi. Taban birlikleri ile beraber Zonguldak Amatör Futbolu 2017-2018 sezonunda en iyi şekilde hep beraber yöneteceğiz "dedi.

FİKSTÜR ÇEKİMİ YAPILDI

2017-2018 futbol sezonu öncesinde Zonguldak Amatör Süper Lig ve 1.Amatör Küme fikstürleri ASKF Toplantı salonunda çekildi. Toplantıya ASKF Genel Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Spor Saha Komiserleri Dernek Başkanı Bülent Tuna ve kulüp temsilcileri katıldı. Yapılan toplantıda fikstür çekimi gerçekleştirildi. Buna göre Süper Amatör Küme 30 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında başlarken, 1.Küme Kilimli ve Ereğli grupları 4-5 Kasım tarihleri arasında, 1.Küme Çaycuma grubu 30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında 1. Küme Merkez grubu ise 14-15 Ekim tarihleri arasında başlanmasına karar verildi.

ZONGULDAK BELEDİYSPOR LİGDEN ÇEKİLDİ
Zonguldak Belediyespor'un ligden çekilmesi nedeniyle geçtiğimiz yıl Play-off oynayan takımlara teklif götürüldü. Merkez Atölyesispor teklifi kabul etmezken, Üzülmezspor Süper ligden devam edeceğini açıkladı. Üzülmezspor resmi yazısını yarın verecek ve iş resmiyete dökülecek. Zonguldak Belediyespor'un yerine Süper Ligde Üzülmezspor'un devam etmesi bekleniyor.

SÜPER AMATÖR KÜME

Çaycumaspor-Akınszpor

Alaplı Belediye-Kilimli Belediye

Gökçebeyspor-Kozlu Belediye

Polisgücüspor-Çaydeğirmeni

Ereğli Kepez Çaylıoğlu-Üzülmez

Gelikspor-Bayatspor

1.KÜME MERKEZ GRUBU
Terakkispor-ZonguldaK Gençlik

Merkez Atölyesi-Kozlu Taşkömürü

Karaelmas-İhsaniyespor

Ontemmuzspor (BAY)

1.KÜME ÇAYCUMA GRUBU
İstasyon Gemiciler-Çaycuma Yaka

Saltukovaspor-Filyos Ateş

Kayıkçılar-Velioğlu Gençlik

Nebioğlu Gençlik-Perşembe

1.KÜME EREĞLİ GRUBU
Gülüç Belediye -Eleşler

Yeni Mahalle-Zonguldak Ereğlispor

Gümeli-Neyren Gökçebeler

1.KÜME KİLİMLİ GRUBU

Muslu Belediye-Karadon

ÇATES Işık-Çatalağzı Demir

Subatan-Ayiçispor

Editör: Pusula Gazetesi