Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Meclis Başkanı Zeki Yurtbay Başkanlığında Aralık ayı toplantısı yapıldı. 2009 yılının değerlendirildiği toplantıda 2010 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi de onaylandı.
Çaycuma TSO Genel Sekreter Yardımcısı Recep Acar tarafından yapılan tahmini bütçe sunumunda odanın inovatif anlayışla sunduğu hizmetlerin yanında; bölgenin hak ve menfaatlerinin korunması, geliştirilmesi ve büyümesini etkileyen rol üslenmekte, ülkenin kalkınmasının temeli olan sanayi ve ticaret için katma değerler oluşturma çalışmalarını sürdürmekte olduğunun altını çizerek; "Kurumsallaşmanın önemli araçları sayılan bütçeler yönetimlerin yol haritaları olduğuna göre; üretimden tüketimden süreçlerine, ekonomik ve kültürel etkinliklerden toplumsal refaha ulaşmada, geniş yelpazede süren oda faaliyetlerine yönelik; 2010 yılı tahmini gelir gider bütçesinin üyelerimize, kentimize ve ülkemize yararlı olmasını dileyerek meclis onayına sunmuş bulunmaktayız" dendi.
Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık´da "Odamız; evrensel, çağdaş, üye merkezli, yenilikçi, katılımcı, güvenilir ve toplumsal fayda değerlerini benimsemiştir. Yapılan her etkinlik odamızın misyon ve vizyonu doğrultusunda bir sonuç alma amacını taşımaktadır. Dolayısıyla da her etkinliğin maliyeti kaçınılmazdır. Bölgemizin kalkınması için özel sektör ve sivil toplum örgütleri işbirliği bilincinin yerleşmesi yönündeki çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bu amaçla sivil toplum hareketinin oluşturulması ana hedefimizdir. Bu nedenle, oda olarak projelerimizi ve çalışma stratejimizi bölgemize yönelik kurgulamak zorundayız. Bölge olarak sahip olduğumuz potansiyeli markalaştırarak açığa çıkarmak ve boyutsal bir sıçramayı yaşamak için bu durumu güçlü bir kaldıraç olarak kullanmayı hedeflemeliyiz. Bu konuda kendimize daha çok güvenmek ve daha cesur ve daha atak olmamız için birikim, tecrübe ve potansiyele sahip yeterli nedenlerimiz vardır. "Yaşanacak Bölge Filyos Vadisi" sloganıyla yola devam ederek daha çok çalışmayı, daha iddialı olmayı ve hayallerimizin peşinden daha çok koşmayı bölgeye verilmiş bir söz olarak tekrarlıyoruz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi