Çaycuma SHP teşkilatından istifa eden parti üyeleri toplu olarak CHP´ye üye oldu. Parti binasındaki törene CHP İl Başkanı Osman Yayla ve Yönetim Kurulu Üyeleri, eski SHP Parti Meclisi Üyesi Şerafettin Turpçu, İlçe Başkanı Şeref Köktürk ve partililer katıldı.
CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk konuşmasında partilerinin makyajlı siyaset yapmadığını ve bilinçli kadrolar yetiştirdiklerini söyledi. Köktürk; "Umut diye halkımıza sunulan AKP´nin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Halkımıza yarattığı ekonomik ve siyasal depresyon sonucu varlığını kaybetme noktasına gelmiştir. Uluslararası sermayenin AKP´nin kullanma süresini uzatma amaçlı çalışmaları sürmekte ve finansının kimler tarafından karşılandığı belli olmayan bir oluşumla CHP´nin iktidar yürüyüşü kesilebilirimi arayışları sürdürülmektedir. Duyarlı vatandaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisine yönelmektedir. Bu gerçekler ışığın da SHP´li arkadaşlarımız bizlere destek olmak omuz vermek, birlik ve beraber hareket etmek için ilçe örgütümüze yönelik başvurularını yapmışlardır" dedi.

Turpçu: Baykal Başbakan olmalı
Şerafettin Tupçu ise Ak Parti hükümetini eleştirerek; "Türk Silahlı Kuvvetlerinin nerelere düşürüldüğünü, Cumhuriyetin hangi tehlikelerle boğuştuğunu, Ankara´daki işçilerin nasıl zor durumda bırakıldığını hep beraber izliyoruz.
AKP satılacak ne varsa pazarladı. Anayasa Mahkemesi eylemlerinden dolayı mahkûm etti. Mahkum edilmiş bir partinin iktidarı sürmektedir.
Sosyal Demokrat olan herkese kapılarımız açıp tüzüğe uygun davrandığımızda rekabet ortamı oluşacak ve başarı gelecektir. AKP´nin ne kadar dayanacağını bilemiyoruz. Çalışmalarımız CHP´nin başarısı için olacaktır. Eğer hükümetten şikayetçiysek genel bir seferberlik lazım. Önemli olan CHP´nin iktidar, genel başkanımızın Başbakan olmasıdır" diye konuştu.

Yayla: Ülkenin değerleri simit fiyatına satılıyor
CHP İl Başkanı Osman Yayla da ülkenin zor durumda olduğunu söyleyerek; "Partide bir kişi bile kalsa da üzerine düşen görevi yerine getirecektir" dedi.
Yayla; "Siyasetten ekonomisine kadar köktü olan bir süreçte dikkatli olmak gerekiyor. Ülkenin değerleri simit fiyatına satılıyor. Bir Tekel işçisine yapılan muameleye bakın birde dağdan inene yapılana. Gençlerimiz işsiz. Gelecek için bir tane tohum atılmıyor" şeklinde konuştu.
Daha sonra İlçe Başkanı Köktürk eski SHP İlçe Başkanı Mehmet Paşakayaoğlu´na partilerin rozetini takarken eski SHP´lilerin partiye üyelikleri kabul edildi.
Editör: Pusula Gazetesi