Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Gençlik Kolları Başkanı Ömer Altunsaban, partisine üyelik kaydı bulunmadığına dair iddialara yanıt verdi. Dün CHP İl binasında yaptığı açıklama yapan Altunsaban; &8220;Dün bir yerel gazetede parti üyeliğim hakkında bir haber çıkmıştır. Bu haberin gerçek olmadığı gerekçesiyle basın açıklaması yapma gereksinimi duydum. 2007 yılının 5&8217;nci ayından itibaren Cumhuriyetçi Halk Partisi&8217;ne üyeliğim devam etmektedir. Parti kayıtlarımızda da bu sabittir. Dünkü yapılan habere karşılık şöyle bir şeyden bahsetmek istiyorum. Ben 2007 yılından beri bu partinin içerisinde aktif olarak çalışmaktayım. Her türlü seçim çalışmalarına CHP Gençlik Kolları Başkanı olarak 2009 yılından itibaren görev almaktayım. Genel Merkezimizde kaynaklana bir sitem hatasından dolayı üyeliğim gözükmemekte ama ek 2&8217;de gelen üyeler arasında sabitim&8221; dedi.


Konuşulanları tasvip etmiyorum


Kimseyle arasında husumet bulunmadığını belirten Altunsaban; &8220;Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe seçimlerinde de CHP delegesiydim. Gerek Merkez İlçe Başkanımız ve gerekse İl Başkanımız tarafından partimiz ile ilgili hiçbir sorunumuz yoktur. Biz Ocak 2009 yılında yapılacak olan kongrelere kadar, yeni bir yönetim oluşana kadar görevimizin başındayız. Bundan sonraki süreçte de yeni yönetim kararını verecektir. Bizimle birlikte devam etmek istiyorlarsa devam edecektir. Biz yine partimizin başındayız ve partimizi en güzel şekilde savunmaya devam edeceğiz. Dünkü açıklamalara gelince, bu duyumu ben kesinlikle tasvip etmiyorum. Böyle bir şeye bence gerek yok. Çünkü biz kimseyle kötü olmak istemiyoruz. Bizim her selam verdiğimiz insan Cumhuriyet Halk Partili olmayabilir. Tabi bu da bizim partimizi sattığımız veya diğer bir partinin mensubu olduğumuz anlamına gelmemelidir. Parti davası içten gelen bir şeydir&8221; diye konuştu.


Görevimin başındayım


2010&8217;da yapılacak olan kongreye kadar görevinin başında olacağını ifade eden Altunsaban; &8220;Biz diğer bir partiden tanıdıklarımıza selam verdiğimizde partimizin sevdasını satmış olmayız. Buradan da Ocak 2010 kongresine kadar görevimin başında olduğumu söylemek istiyorum. Tabi bu kongreden sonra yolumuza devam mı ederiz, yoksa buradan ayrılabilir miyiz, ne olacağı ilerleyen süreçte belli olacak. Henüz bunları konuşmamız için erken. Tabi ben bu haberin çıktığı gazeteye de suç vermek istemiyorum. Bir yerden duyum almamışlarsa bu haberi yazmazlardı. O haberi yerel gazeteye götüren arkadaşımız biz burada güzel işler yapıyoruz ki böyle bir şey yapmaya ihtiyaç duymuş. Ben haberimizin çıktığı gazeteye de herhangi bir suçlamada bulunmuyorum. Demek ki elinde bir kanıt var. Boşuna haber yapacaklarına inanmıyorum&8221; şeklinde konuştu.


Askerdeyken dondurmuştum


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Gençlik Kolları Başkanı Ömer Altunsaban konuşmasını şöyle sürdürdü: &8220;Ben Şırnak&8217;ta yani doğu bölgesinde askerlik yapmamdan dolayı CHP üyeliğimi bir süreliğine dondurmuştum. Çünkü askerde siyasi parti mensubu olmak kolay değildir. Hele bir de o hal bölgesinde askerlik yapıyorsanız daha zor. Askerde farklı algılanmamak için ve kötü bakılmaması için böyle bir uygulama yapmıştım. Burada önemli olan şudur. Ben Ocak ve Mart aylarında yapılacak kongrelere kadar bu partideyim. Bundan sonraki süreçte ne olur bilemem. Yeni yönetim toplandığında &8220;artık biz seninle çalışmak istemiyoruz, sen CHP&8217;nin bayrağını Gençlik Kolları Başkanı olarak layık olduğu yere taşıyamıyorsun&8221; derlerse o ayrı mesele ama şu anda devam eden parti yönetimi ile birlikte ben bu partinin içerisindeyim. Geçici bir süre de olsa. Partiden ayrılıp ayrılmayacağımızı zaman gösterecek.


Çalıştığımız için göze batıyoruz


Yeni yönetim oluşsun, neler yapabiliriz diye bir bakalım ilerleyen süreçte göreceğiz. Çünkü aynı zamanda biz Genç Martılar Taraftarlar grubunu kurduk. Bartınspor&8217;un yaptığı maçlara 70-80 kişi toplanıp gidiyoruz. Şimdi konu siyasetten spora geçiyormuş gibi oluyor ama biz Genç Martılar Taraftarlar grubu olarak Belediye Başkanımız Cemal Akın&8217;ı ziyaret ediyoruz, çiçek veriyoruz. Ondan sonra kamuoyunda CHP Gençlik Kolları Başkanı MHP&8217;ye mi çalışıyor gibi konular çıkıyor. Yakup Ulupınar ağabeyimiz yanımızdan geçerken selam veriyor. Bu sefer de AK Parti&8217;ye mi çalışıyor diyorlar. Bizim siyasi partilerden büyüklerimize selam vermemiz onun partisini tutuğumuz anlamına gelmez. Tabi diğer siyasi partilerden teklifler olacaktır. Demek ki iyi organize olup iyi çalışıyoruz, güzel şeyler yapıyoruz ki göze batıyoruz. Çünkü CHP Gençlik Kolları olarak ilimizdeki siyasi partilerin gençlik kollarından bence bir adım önde. En fazla gençlik çoğunluğu olarak bizim partimiz önde. Tabi bu göze batıyor. Tekliflerin olması da normaldir. Yine söylüyorum. Ben Ocak ayına kadar görevimin başındayım&8221;

Editör: Pusula Gazetesi