Harun Akın çocukluğundan itibaren inandığı, güvendiği, birlikte büyüdüğü, İlçe ve İl Başkanlığı&[#]8217;nı ve Milletvekilliği&[#]8217;ni yaptığı partisi CHP&[#]8217;den neden koptu? Bir insan hayatında böyle radikal kopuşlar kolay değilse nedeni ne olabilir?


Yıllar önce CHP Lideri Deniz Bakyal&[#]8217;ın İl Başkanlığı görevinden aldığı Akın, kongreyle yeniden İl Başkanlığı&[#]8217;na seçilmesinin ardından Milletvekili seçilmişti. 2002&[#]8217;de meclise giren Akın, 2007&[#]8217;de aday gösterilmedi. Harun Akın&[#]8217;ın devre dışı bırakılmasındaki tercih nedenleri neydi? Akın tehdit olarak mı görüldü? Bunların yanıtını elbette CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Genel sekreter Önder Sav biliyor. Ancak dikkat çeken bir gerçek var ki Baykal ve Sav&[#]8217;ın görmezden geldiği Akın, bugün hala Zonguldak&[#]8217;ın çok tartışılan bir anlamda aranan isimleri arasında. Niye? CHP&[#]8217;den beklediğini bulamayan Akın neden Baykal&[#]8217;ın gitmesini beklemedi de siyasi bir risk alarak yeni bir partiyle yola çıktı?


Zonguldak Harun Akın&[#]8217;ı neden bu kadar tartışıyor. Akın&[#]8217;ın bu siyaset inadı ve heyecanının arkasında neler var? Zonguldak ve Bartın&[#]8217;da örgütlenme çalışmalarını sürerken neden binlerce isim görüşmek için Akın&[#]8217;ın kapılarını çalıyor. Kapılar neden Akın&[#]8217;a bu kadar kolay açılabiliyor. Siyasi analiz anlamında çok iyi irdelenmesi ve karşı duranların da dikkate alması gereken bir durum var ortada.


Değişim Hareketi ve Mustafa Sarıgül onu nereye taşıyacak? Harun Akın ile yeni siyasi rotasını, hedeflerini, bitmeyen heyecanını konuştuk.




Atilla Öksüz: CHP 22. Dönem Milletvekili Harun Akın&[#]8217;ın partiden ayrılmaya zorlayan şartlar neydi? Yeni bir siyasi tercih yapmasındaki en önemli etkenler nelerdi?


Harun Akın: Öncelikle şunun bilinmesini istiyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nde aslında 2000 yılından beri sorun yaşıyorum. Ama hepsine ben ve arkadaşlarım göğüs germeye çalıştık. Derdimiz Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin gelişmesi ve büyümesiydi. Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin çekim merkezi olmasıydı. Ama bugün geldiğim noktada Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin hiçbir şey üretmediğini, büyümediğini ve halkın çekim merkezi olmaktan uzak bir politika işlediğini, sadece kurultay kazanmaya veya kongre kazanmaya yönelik yönetim anlayışı, benim gözlerimi açtığım, siyasete başladığım ve çokta emekler verdiğim partimden üzülerek ayrılma noktasına getirmiştir. Ama artık Cumhuriyet Halk Partisi dönemi Harun Akın için bitmiştir. Bundan sonra bunu fazla konuşmanın ne Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;ne ne bana bir fayda getireceğini düşünmüyorum. Herkes için hayırlısı olsun. Ben artık yeni bir yola girmiş durumdayım.



Atilla Öksüz: Önemli bir siyasi geçmişiniz var. Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nde siyaset yapmaya nasıl karar verdiniz?


Türkiye Değişim Hareketi çok uzun zamandır Türkiye&[#]8217;de hareket olarak partileşmeden örgütlenme çalışmalarını yürütüyor ve Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül. Kendileri sağ olsunlar bizim şahsımıza ve siyasetimize duydukları önemi ortaya koydular. Bana ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile birlikte bu harekete katılma teklifinde bulundular. Biz bunu kendi arkadaşlarımızla uzun süre değerlendirdik. Sonuçta da bu harekete katılmaya karar verdik. Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;ni çok ciddi inceledim ve gerçekten Türkiye&[#]8217;nin çok ciddi şekilde bir değişime ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Ak Parti güven kaybediyor. Cumhuriyet Halk Partisi de kendi içerisinde kavga ediyor. Yani bu parlamentodan önümüzdeki genel seçimlerde Türkiye&[#]8217;yi yönetecek bir partinin çıkması şansını pek görmüyorum. İnsanlar ciddi şekilde bir değişim talebiyle öne çıkıyorlar. Ak Parti&[#]8217;ye, CHP&[#]8217;ye, MHP&[#]8217;ye oy vermiş insanlar şimdi bu partilerine oy vermeyeceklerini ve yeni bir oluşumu adres gösteriyorlar. Bu boşluğu da Türkiye Değişim Hareketi dolduracak diye düşünüyorum. Ben göreve başladığımdan bu güne kadar Gazipaşa Caddesi&[#]8217;ndeki bu ofisimizi, bu kuruluş çalışmalarımızı organize etmek için hemen hazırladık ve burası insanlarla dolup taşıyor. Her gün bizlerle görüşmek isteyen ve bizimde görüşmek istediğimiz insanlarla dolup taşıyor.



Atilla Öksüz: İlçe ve il yönetimlerini şekillendiriyorsunuz. Burada nelere dikkat ediyorsunuz?


Çok kısa bir sürede de 3 tane ilçemizin ilçe başkanını belirledik. Merkez ilçe başkanımızı belirledik. Anavatan Partisi&[#]8217;nde 2006-2009 arası merkez ilçe başkanlığı yapmış Yusuf Deniz arkadaşımızı Merkez İlçe Başkanı olarak belirledik. Gökçebey&[#]8217;de yıllarca CHP&[#]8217;de siyaset yapmış Necati Aratoğlu arkadaşımızı ilçe başkanı olarak belirledik. Ereğli&[#]8217;de Ayhan Özçelik. Veteriner bir arkadaşımız. Önümüzdeki haftada diğer 3 ilçemizi ve il yönetimlerini belirleyeceğiz. Yani bugüne kadar siyasetin içinde olan ve bir dönemde Milletvekilliği yapan bir arkadaşınız olarak siyaset zor bir iştir. Siyasette insanları parti çalışmalarının içine çekmek çok zordur. Ama ben Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nde bu işte fazla zorlanmadığımı açıkça söylemek istiyorum. Yani siyaset yapmak isteyen insanlar çok. Değişimden yana tavır koyan insanlar çok. Bu gösteriyor ki önümüzdeki dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi&[#]8217;nin içindeki yer alan partiler değişecektir ve Türkiye Değişim Hareketi önümüzdeki parlamentonun birinci partisi olacaktır. Bunu gerçekten siyaseten söylemiyorum. Şu bir aylık zamanda gördüğüm şeyleri ifade ediyorum.



Atilla Öksüz: Bu kadar parti varken Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin diğerlerinden ne farkı var? İnsanlar sizi neden tercih etsin?


Türkiye Değişim Hareketi nasıl bir parti olacak? Türkiye Değişim Hareketi neleri amaçlıyor? Türkiye Değişim Hareketi insanlara neleri sunuyor?


Türkiye tıkanmıştır. Türkiye mutsuzdur. Ben 20 günlük sürede ve Zonguldak&[#]8217;ta yaptığım çalışmalarda da bunu görebildim. Türkiye&[#]8217;nin beklemeye tahammülü kalmamıştır. Çünkü Türkiye&[#]8217;nin sorunları dağ gibi büyüyor. İlimizin sorunları dağ gibi büyüyor. Beklemeye de tahammül yoktur. Halkımız artık değişim istiyor. Ama iktidara alternatif olmaması değişimi geciktiriyor. Türkiye Değişim Hareketi burada devreye giriyor. Her ülkenin siyasetinde iktidar aşağıya inerse muhalefet çıkar. Ama bugün Türkiye&[#]8217;de Ak Parti kan kaybediyor, Cumhuriyet Halk Partisi yukarı çıkmıyor. O yüzden Türkiye Değişim Hareketi burada çok ciddi devreye giriyor ve bu talebi karşılayacağını çok ciddi şekilde görüyoruz.


Türkiye Değişim Hareketi sadece Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nden istifa edenlerin, Cumhuriyet Halk Partisiyle yarıştığı bir parti olmayacaktır. Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin çizgisi üretimden, serbest girişimciden ve adil paylaşımdan yana olacaktır. Yine Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin çok önemli bir sloganı var. Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin Genel Başkanı Sayın Mustafa Sarıgül; &[#]8216;Düğümleri siz çözeceksiniz. Geleceği siz tayin edeceksiniz. Başaramayız diye bir şey yok. Başaracağız. Dikeni battığı yerden birlikte çıkaracağız&[#]8217; diyor. Tabiî ki bu söylemler halkı gerçekten ilgi duyar hale getiriyor. İnsanlar değişime karşı büyük bir özlemi olduğunu ortaya koyuyor. Yine Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin Genel Başkanı; &[#]8220;Ötekimiz olmayacak. Doğulu da bizim, Batılı da bizim, Cami de, Cem evi de, Kilise de, başı açık olan veya kapalı olan bizim&[#]8221; diyor. Aslında bugün Türkiye&[#]8217;nin en büyük sıkıntılarından biri bu sloganın içeriğinde yatıyor. Bugün Türkiye&[#]8217;de siyaset yapan Ak Parti olsun, CHP, MHP olsun sanki Türkiye içerisinde başka insanlar yaratmaya çalışıyorlar. Oysaki Türkiye Değişim Hareketi bu sloganla bence Türkiye&[#]8217;nin en önemli meselesini halledeceğini ortaya koyuyor.


Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin çok önemsediğim ve çok iddialı bulduğum bir sloganı daha var. Sayın Mustafa Sarıgül; &[#]8216;Bizim hareketimizde dil farkı, din farkı, ırk farkı, kültür farkı, mezhep farkı olmayacak&[#]8217; diyor. Bu da Türkiye&[#]8217;de çok ciddi şekilde ses buluyor ve insanlar bu söylemlerle en azından önümüzdeki seçimlerde Türkiye&[#]8217;yi huzurlu, herkesin kucaklaşabildiği ortama gelebilme noktasında bir parti bulduklarına mutlu olduklarını görüyoruz. Ben bunu dolaşmalarımla görüyorum.



Atilla Öksüz: Partilerde görev alma isteyenlerle görevdekiler arasında her zaman kavga yaşanıyor. Bu da bölünme ve küçülmeleri hızlandırıyor. Sizin buradaki iddianız ne? Bütünlüğü nasıl sağlayacaksınız?


Harun Akın: Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin tüzüğünü inceledim. Tüzüğünde ön seçimi şart koşuyor. Hem de üye bazında. Yani Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nde siyaset yapanlar artık kesinlikle rahat olsunlar. Delege sistemi tamamen Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nde kalkıyor. Partimizde gece darbeleri olmayacak. Yağcılara, &[#]8216;evet efendim&[#]8217;cilere ve yozlaşmış yandaşlığa izin vermeyeceğiz. Bu kesin. Partimizin siyasi anlayışı 21. Yüzyılın Sosyal Demokrasi anlayışıdır. Türkiye Değişim Hareketi sosyal demokrasinin bütün unsurlarını özümseyerek merkez bir parti olarak karşımıza çıkıyor. Herkesin içinde olduğu yani Ak Parti&[#]8217;de, MHP&[#]8217;de, DP&[#]8217;de siyaset yapmış herkes ve yapmayı düşünen herkesi davet ediyoruz. Ama toplum tarafından fazla yıpranmamış, komşusu tarafından kötü bilinmeyen, halkı tarafından sevilen insanların olduğu herkese açık bir parti olacak. Bunun yanında hiç siyasete bulaşmamış arkadaşlarımız var. İl yönetimi açıklandığı zaman görülecek. İl yönetiminde ki sayı 35 olacak diye düşünüyoruz. Çünkü talep çok. İl yönetiminin yarısından fazlası meslek sahibi avukat, doktor, mühendis, turizmci, işletmeci, öğretmen, işçi, emekli hepsi var. Bu Zonguldak&[#]8217;a da çok önemli bir moral verecektir diye düşünüyorum. Hep birlikte el ele, kol kola yürüyüşe çıktıkları bir hareket olacak.



Atilla Öksüz: Milletvekilliği adaylarını nasıl belirleyeceksiniz.


Harun Akın: Ön seçimle. Yani Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nde il, ilçe başkanı, Milletvekili de üyeler bazında seçilecek. Bu bizim Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nde yapmak istediğimiz ama yapamadığımız bir çalışmadır. Ben liste dışı kaldıktan sonra kurultayda bir çalışma gurubunun içinde partinin değişmesini isteyen taraftaydım. Ben Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin de değişmesini istiyorum. En büyük taleplerim buydu. Parti içi demokrasi. Olmazsa olmaz. Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nde bir il başkanının görevden alınması, hele hele seçim öncelerinde görevden alınması gibi bir durum olmayacak. Kongre olduktan sonra gece yarısı operasyonları yapılmayacaktır. Ancak partinin tüzüğüne ve partinin disiplinine aykırı işler disiplinde değerlendirilecek. Onun haricinde sen bana oy vermedin, desteklemedin diye örgüt görevden alınmayacak. Bir kere Türkiye Değişim Hareketi içerisinde delege olmayacak. Buda bizi Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;ne karşı ilgi duyar hale getirdi.


Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin bütün listeleri Genel Sekreter Önder Sav&[#]8217;ın masasından ilan ediliyor. Bu doğru bir şey mi? Bizim de derdimiz bu. Her il kendi içinde emeği olanları, kendi içinde aday adaylarını seçsin.



Atilla Öksüz: Milletvekilliğinden sonra İl Başkanı olmak zor gelmedi mi? Neden birini atamak yerine kendiniz İl Başkanı oldunuz?

Ben milletvekilliği yapmama rağmen Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nde Kurucu İl Başkanlığı görevini kabul ettim. Bana bunu kimse vermedi. Ben böyle istedim. Oysaki eski milletvekili dediğiniz zaman Ankara&[#]8217;da, İstanbul&[#]8217;da durur oradan doğru gelir ilin tepesine milletvekili olur. Bu benim hem siyasi anlayışıma ters hem de bugüne kadar ki siyasetimde böyle bir şey olmadı. Milletvekilliği yapmama rağmen Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nde Kurucu İl Başkanlığı yapma görevini ben istedim. Belki buna herkes şaşırdı veya bunu bana kimse teklifte edemezdi ama bunu ben istedim. Çünkü tarlada izi olmayanın harmanda gözü olmaması lazım. Biz tarlada izimiz olsun istiyoruz. Emeğimiz olsun istiyoruz.


Atilla Öksüz: Sarıgül hareketinin içinde Harun Akın&[#]8217;ın konumu ve hedefi nedir?


Harun Akın: Harun Akın bir dönem milletvekilliği yapmıştır. Ben bir daha milletvekili olursam veya Allah bize nasip eder de Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin üyeleri bize bu görevi yüklerlerse ben bir daha muhalefet milletvekili olmak istemiyorum. Ben iktidar olmak istiyorum. Zaten Türkiye Değişim Hareketi ile benim kesiştiğim heyecan budur. Sarıgül &[#]8216;Ben AKP&[#]8217;den mührü alacağım, Başbakan olacağım&[#]8217; diyor. Bu çok iddialı bir söylem. Ben de diyorum ki Zonguldak&[#]8217;tan iktidar olan bir milletvekili olmak istiyorum. Zonguldak&[#]8217;a iktidar olarak hizmet etmek istiyorum. Burada Sayın Sarıgül ile Harun Akın&[#]8217;ın anlayışı kesişiyor. Yani Sayın Sarıgül&[#]8217;ün Başbakan olmak istiyorum anlayışıyla benim; &[#]8216;Zonguldak&[#]8217;ın tüm sorunlarını biliyorum ve ben bu sorunların çözümlerini ortaya koyup Zonguldak&[#]8217;a hizmet etmek istiyorum&[#]8217; anlayışıyla örtüşüyor. Derdimiz de bu. İnsanlar bu hareketi önümüzdeki seçimlerde iktidara getireceğiz ve biz de inşallah Zonguldak&[#]8217;a iktidar bir partinin insanları olarak hizmet edeceğiz. Tüm derdimiz bu.



Atilla Öksüz: İktidar olan bir partide görev alacaksanız hizmet alabilmek için insanlar sizi bakan olarak görmek isteyeceklerdir. Buna hazır mısınız?


Harun Akın: Allah nasip ederse olur. Biz iddialı insanız. Bizim çalışmalarımız var. Bu çalışmalar doğrultusunda böyle bir görevi reddetmek mümkün değil. O yüzden Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin iktidarında bu bölgeden bir milletvekili ve bir bakan olacaktır. İddiamız da budur. Ama bu Ahmet olur Mehmet olur bilemem.



Atilla Öksüz: Milletvekilliği geride kalmış onlarca isimden birisiniz. Bugün Harun Akın isminin bu kadar tartışılmasının nedenlerini ne olarak görüyorsunuz?


Harun Akın: Aslında tartışılması beni mutlu ediyor. Ama bana göre tartışılmasının nedeni bıraktığımız izdir. Bunu Zonguldak halkı, basın tartışıyor. Ben Zonguldak yerel medyası benim şahsımla ilgili, siyasetimle ilgili bir beklenti içerisinde olduğumu zaman zaman işliyor. Bu ne kendiliğinden olur ne de zorla olur. Demek ki burada bir ihtiyaç var. Bu beni mutlu ediyor. Ama kimseyi de telaşlandırmasın. Çaresi var. Çalışmak. Çalıştığın zaman bunu herkes takdir ediyor. Yüz kızartıcı bir suçunuz yoksa, siyaseti ayak oyunları dışında yapıyorsanız, arkadaşlarınıza çevrenize yalan söylemiyorsanız, yağcılık yapmıyorsanız ve sadece hizmet anlayışıyla hareket ediyorsanız böyle bir karşılık bulursunuz. Harun Akın&[#]8217;da herhalde bu karşılığı bulmuştur. Bu beni çok mutlu etmektedir. Zaten kendimle ilgili bu talebi görmesem inanın bu işlere kalkışmam. Bunlar ahbap çavuş ilişkileriyle de olmaz. Zaten kabulde görmez. Ama bunu kimse kıskanmasın, konu etmesin veya dert etmesin. Ben bundan mutluyum ve bunun çaresi vardır. Çalışmaktır. Çalıştığın zaman takdiri halk veriyor.



Atilla Öksüz: Sizce Zonguldak&[#]8217;ın gerçek sorunu ne?


Harun Akın: Zonguldak&[#]8217;ın sorunu ilgisiz, beceriksiz siyasetçi. Eğer siz kendi ilinizin sorunlarını kendi ilinizde tartışarak ve kendi ilinizde taraftar bularak Ankara&[#]8217;ya getirirseniz sorun hallolur. Ama Ankara&[#]8217;nın talimatlarını iline dayatırsanız hiçbir şey yapamazsınız. Şimdiki siyasetçi bunu yapıyor. Ankara&[#]8217;daki talimatları iline getiriyor. En önemli sorunda o. Ben görevde olduğum sürece, etkili bir adam olduğum sürece bu İl Başkanı, Milletvekili, Bakan hiç fark etmez etkili siyaset yaptığım sürece ben ilimden yana taraf olacağım. Zonguldak bugün bir ülkede olabilecek velinimetlere sahip bir il. Taşkömürü, çelik, Filyos vadisi, ateş tuğlası, havaalanı, denizi, demiryolu, karayolu, ormanı, turizmi, tarihi her şeyi var. Bunların hepsine baktığınız zaman Zonguldak bir ülkede sayılabilecek özelliklere sahip. Ama bu özellikleri ayağa kaldıracak, ortaya çıkaracak ve Ankara&[#]8217;da bunun mücadelesini verecek maalesef siyasetçi yok. Zonguldak, Ankara&[#]8217;dan talimatla gelen siyasetçi dönemini bitirmesi lazım. Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarının yanında olan siyasetçi bu işi çözer.


Bir de Zonguldak&[#]8217;ın lobi eksikliği var. Ben bundan sonra etkili bir yerde siyasetçi olursam çok ciddi bir Zonguldak lobisi yaratacağım. Bu benim içimde bir uhdedir. Bunun içinde söz veriyorum.




Atilla Öksüz: CHP&[#]8217;den ayrılanların partisi olmaktan öte farklı kanatlardan isimler var. Kimlerle görüştünüz? Kaç kişiyle görüştünüz?


Harun Akın: Zonguldak&[#]8217;taki çalışmalarımı Zonguldak&[#]8217;ın her kesimiyle yapıyorum. Zonguldak&[#]8217;ın çok ciddi hatta vergi rekortmeni olmuş işadamları bana destek veriyor. Ne adına veriyorlar? Şehir adına veriyorlar. Bana &[#]8216;Sana bu şehir güveniyor Harun Akın ve bizde güveniyoruz&[#]8217; diyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Bunların partisi de hiç önemli değil. Bunlar Ak Parti&[#]8217;de, MHP&[#]8217;de veya CHP&[#]8217;de bugüne kadar birçok partide bulunmuş olabilirler. Ama şu anda çok ciddi şekilde destek alıyorum. Bunun yanında sivil toplum örgütleri, sendikalar ve muhtarlar var. Bugüne kadar muhtarlardan CHP&[#]8217;de almadığım desteği bu harekette aldım. En güzeli hiçbir partiye kayıt olmamış genç meslek sahibi olan insanlar buraya geliyor. Bugüne kadar yüzlerce insanla görüştüm ve herkesten &[#]8216;Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin çok büyük bir boşluğa karşı, önemi ortaya çıkıyor ve bu çok doğru bir hareket. Biz de Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin ismi gibi bu parlamentonun değişmesini istiyoruz&[#]8221; şeklinde tepkiler aldım. Türkiye&[#]8217;nin çok güçlü bir ekonomisi var. Ama maalesef Türk insanı yerlerde sürünüyor. Öngörülen zamlara bakın. Memurun maaşı ortada. Esnafın durumu ortada. Halk Bankası esnafa kredi vermiyor. O Halk Bankası kimin bankası? Esnaf Kefalet Kooparatifleri&[#]8217;nin bankası değil mi? Ama o Halk Bankası Başbakan&[#]8217;ın damadına Türkiye&[#]8217;nin en büyük televizyonunu alması için 1 günde kredi çıkartıyor. Bu kötü gidişatı namuslu, düzgün siyasetçi değiştirecek. O yüzden Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin içeriğiyle bizim heyecanımız çok örtüşüyor. Ben bundan sonra çok ciddi bir şekilde Zonguldak&[#]8217;a hizmet etmek istiyorum. Bu kadar basit. Derdim Zonguldak. Zonguldak&[#]8217;ı seven, önemseyen, velinimetlerini ayağa kaldıracak bütün Zonguldak sevdalılarını kol kola girerek bu yürüyüşe davet ediyorum.



Gençlere ve kadınlara yönelik düşünceniz nedir? Siz de mi seçimden seçime hatırlayacaksınız?


Atilla Öksüz: Harun Akın: Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin en heyecan verici bir yanı var. Türkiye Değişim Hareketi&[#]8217;nin bütün toplantılarında müthiş bir genç kitlesi gördüm. Bunu burada da görüyorum. Gençlerimiz işsiz. Hepsi çalışmak istiyor. Yine aynı şekilde kadınlarımızdan ilgi görüyorum. Ben daha önce gençler göremezdim. Kadınlarla birçok meseleyi aşmaya çalışırdım. Türkiye Değişim Hareketi gençlerin ve kadınların ilgi odağı noktasına gelmiştir. Bundan çok da mutlu oldum. Biz gençleri çok ciddi şekilde yönlendirmeye çalışacağız. Okulunu bitirmiş ama iş bulamamış. Aslında içlerinde çok ciddi beceriler ve yetenekler var. Bu becerikli gençleri parti yönetimine getirip görevler vereceğiz. Geleceğin siyasetçisi olabilmenin önünü açacağız. Zonguldak&[#]8217;ta bir siyaset yapmanın ötesinde siyaset okulu açıyoruz. Kadınlarımızın da siyasette önünü açacağız Gençlerimiz buralardan yetişecekler.



Atilla Öksüz: Herkesi kucaklayabilmek için siyaset üstü bir kimliğin olması gerekmiyor mu?


Harun Akın: Zonguldak&[#]8217;ta çok güçlü kanaat önderleri var. İşadamları, sendikalar var. Zonguldak&[#]8217;ın bir öndere ihtiyacı olduğunu, Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarını taşıyabilecek siyasetçilere ihtiyacı olduğunu söylüyorlar. Bana &[#]8216;siz bu anlayışa hitap ediyorsunuz&[#]8217; diyorlar. İnşallah başarılı olursunuz diyorlar. Allah bize sağlık verdiği sürece ve bu insanların şahsıma yönelik güvenleri devam ettiği sürece ben bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum.



Atilla Öksüz: Eklemek istediğiniz bir şey var mı?


Harun Akın: Ben Zonguldak adına bir yürüyüşe çıktım. Benim ve arkadaşlarımın şahsi menfaatleri ilimin menfaatleri içerisindedir. Zonguldak kazandığı zaman ben onun içinden kazanırım. Ama önce ilim. Bütün Zonguldak insanına benden dualarını eksik etmesin diyorum. Bana sahip çıksınlar.

Editör: Pusula Gazetesi