Zonguldaklı vatandaşlardan yılbaşında evinde noel ağacı süslemek isteyenlere plastik ağaçları tercih etmeleri veya Orman Müdürlüğü&[#]8217;nden köklü hazır çam fidanlarından alıp ekerek süslemeleri ricasında bulunan Çevre Koruma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Meltem Gürbüz, doğanın katledilmesine göz yummamak gerektiğini dile getirdi. Gürbüz, &[#]8220;İlimizde ve dünyada yaşanan olumsuzlukları çocuklarımıza anlatabilmek ve onların hayat felsefelerini çevre duyarlılığı konusunda etkileyebilmek için eğitim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Çocuklarımızı kazanabilmek dünyanın geleceği için son derece önemli.
Atıkların dünyayı tehdit ettiği teknolojinin her şeye hakim olduğu dünyamızda daha az tüketip, daha az ambalaj atığı çıkarmak için eğitimin önemine inanıyoruz.Geri dönüşüm konusunda Büyük illerde olduğu gibi Zonguldak ta da Kumbaraların bir an evvel yerleştirilmesi için yeni yılda belediyemizin girişimlerini hızlandırmasını bekliyoruz&[#]8221; diye konuştu

ATIK YAĞ UYGULAMASI

Atık yağlar konusunda yeni bir uygulama başladığını ifade eden Meltem Gürbüz, evlerde kullanıldıktan sonra dökülen atık yağların çevre katliamına yol açtığını söyledi. Gürbüz, &[#]8220;Evlerde kullandığımız ve daha sonra lavabolardan döktüğümüz yağların nasıl bir çevre katliamına yol açtığını sık, sık dile getiriyorduk. 444 28 25&[#]8217;i arayanlar biriken atık yağlarını verecek, Türkiye´nin 81 iline hitap edebilecek 43 arabası , 60 tane personeli bulunan şirket bu konuda çok büyük bir başarıya imza attı. Zonguldak halkının bu konuda ciddi davranmasını bekliyoruz.5 litreden az olmamak şartıyla biriken yağları alıyorlar. Lütfen kızartma yağlarını lavabolara dökmeyin. 1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor. Apartman Yöneticileri Apartmanlarına birer bidon koyarak bu yağların toplanması konusunda önderlik etmeliler&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi