Zonguldak´ın Çaycuma ilçesinde arkadaşlarıyla ava giderken düşürülen cep telefonunun bir daha kaybolmaması için muhafaza etmek isteyen şahıs, arkadaşına verdiği silahın patlaması sonucu hayatını kaybetti.
Derecikören köyünde üç arkadaş ava çıktı. B.Y., C.B. ve İ.A. Püllen mevkiine geldiğinde C.B., kendisine ait cep telefonunu düşürdü. Düşürdüğü telefonunu bulan C.B.´den, telefonun kendisinde durmasını isteyen İ.A., bu sırada elindeki silahı da C.B.´ye verdi. C.B. ise telefonu verip tüfeği aldığı sırada tüfeklerden biri patladı. Tüfekten çıkan mermi başına isabet eden İ.A. olay yerinde hayatını kaybetti.
Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine C.B. ve B.Y. gözaltına alındı. Filyos beldesi jandarma karakoluna getirilen C.B. ve B.Y. burada ifadeleri alındıktan sonra Çaycuma Savcılığı´na gönderildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan şahıslardan tüfeği elinde patlatan C.B. tutuklanarak Beycuma M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu´na gönderildi. Olayın şahidi B.Y. ise serbest bırakıldı.
Adli Tıp Kurumu´ndan gelen İ.A.´nın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Çömlekçi köyü aile mezarlığında defnedildi. Başından vurularak ölen İ.A.´nın cenazesine iş arkadaşları ve çevre köylerden gelen kalabalık bir topluluk ile mahkemece serbest bırakılan B.Y. de katıldı.
Olayı anlatan Çömlekçi köyü Muhtarı Rahmi Köse, C.B.´nin telefonu kaybettiğini belirterek "Telefonu aramış bulmuş. Telefonu İ.A. almış elinden, tüfeğin ikisini birden C.B.´ye vermiş. O an tüfek patlamış tüfeğin nasıl patladığını o da bilmiyor. Olay mahalline gittiğimde ölmüştü. Jandarmaya haber verdim. Jandarma olay yerine geldi. Zonguldak´tan olay yeri inceleme ve savcı geldi. Cenazeyi almaya gelen traktör batınca cenaze ceset torbasına konularak yaklaşık bir buçuk saat taşındı" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi