İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal ve Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman tarafından 1989/4 tertip askere gidecek olan gençler için yemek düzenlendi. Kozcağız Belediyesi Konukevinde düzenlenen yemeğe İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Ak Parti Kozcağız Belde Başkanı Yaşar Tuna, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Yunis Kartal, Hüseyin Onur, Belediye Meclis Üyeleri Besim Tasmacı, Mehmet Özsoy, Merkez Muhtarı Esat Bilsin ve asker adayları katıldı.



Gençlerimiz geleceğimizdir


Yemekte konuşma yapan Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, askerliğin bir vatan borcu olduğunu vurgulayarak; &8220;Gençler bizim geleceğimizdir. Askerlik her gencin yapması gereken vatan borcudur. Bizler onların sayesinde huzur ve güven içindeyiz. Askere gidecek gençlerimize hayırlı teskereler diliyorum&8221; dedi. Daha sonra söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal ise, gençlerin düşüncelerine önem verdiklerini ifade etti. Meclis Başkanı Kartal; &8220;Sizin gibi gençlerin düşünceleri benim için çok önemlidir. Mümkün olduğu kadar sizlerle bir araya gelmeye çalışıyorum, bu vesile ile tüm askere gidecek gençlerimize hayırlı tezkereler diliyor saygılar sevgiler sunuyorum&8221; diye konuştu.



Aile Sağlığı Merkezi ihalesi 25 Aralık&8217;ta


Konuşmasında Kozcağız&8217;da yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Bartın&8217;ın Ak Partili İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Kozcağız Aile Sağlığı Merkezi&8217;nin 25 Aralık&8217;ta ihalesinin yapılacağını belirtti. 2004 yılında Meclis üyesi olarak göreve başladığında ilk hizmetinin Kozcağız İlköğretim Okulu yanında bulunan yuva anaokulu olduğunu söyleyen Kartal, bununla beraber geçtiğimiz yıl eğitime başlayan Kozcağız Ahmetler ilköğretim Okulu yanına yapılan 8 derslikli ek binanın yapılmasında da büyük gayret sarf ettiklerini kaydetti. Ayrıca sporla ilgili Kozcağız Belediyesi tarafından hazırlanan projeye destek olduklarını belirten Kartal, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü&8217;nden 50 bin TL aktarıldığını ve bu paraya İl Genel Meclisi olarak da 10 bin TL daha ilave yaptıklarını söyledi.



Sağlık merkezi için 500 bin TL hazır


İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, bundan sonraki hedeflerinin Kozcağız&8217;a fakülte kurulması olduğunu ifade etti. Kozcağız&8217;a Bartın Üniversitesine bağlı bir fakültenin kurulması için çaba gösterdiklerini belirten Kartal; ayrıca, Kozcağız Aile Sağlık Merkezi için 500 bin TL&8217;nin hazır olduğunu ve İl Genel Meclisi olarak 100 bin TL daha ilave ettiklerini belirtti. Kozcağız&8217;a kurulacak güvenlik kamera sistemi ile Jandarmanın işini kolaylaştırılacağını belirten Kartal, &8220;Bundan sonraki tek hedefimiz buraya fakülte getirmektir&8221; dedi. Yemekte askere gidecek olan gençler adına konuşan Abdulkadir Kırmızı da düzenlenen yemeğin kendileri için güzel bir anı olacağını belirterek, Belediye Başkanı Mustafa Karaman&8217;a ve İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal&8217;a ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi