Bartın&8217;da SİT alanı içinde bulunan ve yeni sahibi tarafından restorasyona alınan Kemerköprü mevkiindeki tarihi ahşap ev yapılan çalışmalarla eski güzelliğine bürünmeye başladı. İki ay önce başlatılan çalışmalarla ayağa kalkan üç katlı binanın yeniden eski günlerine dönmeye başlaması bulunduğu sokağa şimdiden değişik bir hava verdi. Bartın tarihine ışık tutan, ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı olan tarihi ahşap evler arasında yer alırken ilgisizlik ve bakımsızlık sonucu harabeye dönen binayı satın alan yeni sahibi tarafından Ekim ayında başlatılan restorasyon çalışmaları Aralık ayı içinde ivme kazandı.



Turizme hizmet verecek



1905 yılından imarlı olan ve 4 nesile ev sahipliği yapan tarihi bina Ekim ayında İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal&8217;ın İstanbul&8217;da oturan baldızı tarafından satın alındıktan sonra restore edilmeye başlandı. Yaklaşık 2 ay önce başlatılan çalışmalarla ayaklanan tarihi ev gün geçtikçe canlanırken, Kumlucalı Ustaosmanoğullları ailesince yapılan 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip tarihi yapı İstanbul&8217;daki yeni sahibi tarafından ev pansiyon şeklinde turizme hizmet vermek üzere düzenleniyor.



Yeni yılda tamamlanacak



Konak tarzındaki mimarisiyle dikkatleri üzerinde toplayan Somaklı sokaktaki bina 2010 yılının ilk aylarında çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte görkemli bir görünüm kazanacak. Kemerköprü mahallesinde Somaklı fırınının hemen yanında bulunan tarihi binayı satın alan yeni sahibi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları mahalle sakinleri ve çevreden geçen vatandaşlar tarafından ilgiyle izleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi