Zonguldak´ta tıbbi cihaz alımında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle adliyeye sevk edilen 11 kişiden 9´u, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Zanlılardan 2´sinin ise savcılık tarafından serbest bırakıldığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak´tan 4 Ereğli´den 2 doktor ile Ankara, Antalya ve İstanbul´dan medikal firma yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu zanlıların önceki gün sevk edildikleri adliyede savcılıkça sorgulanmaları tamamlandı. Zanlılardan 2´si savcılık tarafından serbest bırakılırken 9´u nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Bir dosyanın eksik olması nedeniyle öğleden sonra başlayan mahkemede, duruşma salonuna tek tek alınan zanlılar saat 16.40 sıralarında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlıların adliye önünde bekleyen yakınları kararı sevinçle karşıladı. Mahkemedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 9 zanlı, aileleri ile adliyeden ayrıldı.


Operasyon gerekçesi
Zonguldak´ta bel fıtığı ameliyatlarında kullanılan 200 TL değerindeki demir ve 3 bin 500 TL değerindeki süngerimsi maddeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)´na 7 bin 500 TL değerindeki titanyum madde olarak fatura ettikleri gerekçesiyle başlayan soruşturma kapsamında 11 kişi Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından Perşembe sabahı yapılan operasyonlarla gözaltına alınmıştı.


Tapip Odası tepkili
Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Dr. İdris Yıldız Pusula´ya yaptığı değerlendirmede; "Mahkemeye dahi çıkmadan,savunmalarını yapamadan manşetlere konan ve hiç ama hiç hak etmedikleri ´Hırsız´ damgasını yiyen meslektaşlarımız ve ailelerinden daha çok camiamızın içi acımıştır. Fedakarca gecelerini gündüzlerine katarak bu şehre hizmet eden arkadaşlarımıza reva görülen bu yargısız infaz ne kadar ağır bir itham olsa da yargı makamlarının titizlikle vermiş oldukları kararlar bizleri o derece memnun etmiştir" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi