Milliyetçi Hareket Partisi İl, İlçe ve Belde Yönetim Kurulu´nun İl Divan Kurulu Toplantısı Emirgan Otel´de gerçekleştirildi.
MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan başkanlığında yapılan toplantının gündeminde, demokratik açılım, yerel konular ve iktidar partisinin yaklaşımı vardı. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Başkanı Mustafa Korkutan ise uzun bir aradan sonra ilk kez tartışma yaratacak açıklamalar da bulundu. Korkutan, Ak Parti Milletvekilleri Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen ve İl Başkanı Hamdi Uçar´a, geçtiğimiz haftalar da Başbakan ve Bakan emriyle TTK´ya 6 PKK´lının iş başı yapıp yapmadığını sordu. İşte Korkutan´ın konuşmasından önemli kesitler:


Şehit anası ile terörist anası aynı isimle anılmaya çalışıldı
Türkiye ve ilimizde sıkıntının hat safhada olduğu bir dönemi yaşıyoruz. İktidar güllük gülistanlık bir dönem içerisinde olduğumuzu savunadursun. İşçinin, işvereninden memnun olmadığı, esnafın siftahsız kepenk kapattığı, memurun açlık sınırının altında yaşadığı, dul ve yetimin daha da düşük düzeyde bir gelirle geçinmeye çalıştığı bir dönemin içerisindeyiz. Bütün bunlar yetmezmiş gibi mevcut iktidar sözde demokratik açılım adı altında hazırlamış olduğu bir yıkım projesi ile memleketimizin sokaklarını yangın alanına çevirmiştir. Şehit anası ile terörist anasının aynı isimle anılmaya çalışıldığı, dağdaki teröristlerin törenle karşılandığı bir dönemi milletimiz bugün büyük bir sıkıntı içerisinde ve gözyaşları içerisinde seyretmektedir. Geçtiğimiz günlerde Tokat´ta meydana gelen hain saldırı sonucunda, yapmış olduğumuz bir açıklamada bir süre evvel Güney Doğu Anadolu Bölgesi´ne açılıma destek vermek üzere giden Ak Parti İl Yönetimi´ni eleştirmiş ve Sayın İl Başkanı ile değerli yöneticilerinin bir de Tokat´ın Reşadiye İlçesi´nde bu açılımı gidip seyretmeleri gerektiğini ifade etmiştim.


Uçar, bizi ´ahkam kesmekle´ eleştiriyor
Sayın Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, ´Ahkam kesmekle olmuyor´ diyerek bizleri eleştirdi. Bizim bir de Güneydoğu Anadolu Bölgesi´ne gitmemizi ve oradaki tabloyu görmemizi istemiş. Sayın Hamdi Uçar, çok merak ediyorsa biz o bölgede iki sene görev yaptık. Biz o bölgeyi biliyor ve tanıyoruz.
Ak Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan da yine bize yönelik olarak, Zonguldak´ta hiçbir şeyin yapılmadığını söylediğimizi ifade etmişlerdir. Bunu söyleyenlerin alnını karışlarım gibi bir ifadede bulunmuşlardır. Şimdi biz Zonguldak´ta hiçbir şeyin yapılmadığını ifade ediyoruz. Bunlarla beraber Zonguldak´ı yönetmekle mükellef olan kişilerin bunu yapmak yerine Güneydoğu Anadolu Bölgesi´ni ziyaretle vakitlerini geçirdiklerini ifade ediyoruz. Sayın Fazlı Erdoğan alnımızı karışlayacağını, Sayın Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar´da bizim hamaset yaptığımızı ifade ediyorlar. Zonguldak´ta bizler iki senede bitireceklerini iddia ettikleri yolların yapılmadığını söyledik, açtıklarını ifade ettikleri havaalanının şuan yine kapalı durumda bulunduğunu ifade ettik, büyüteceklerini ifade ettikleri limanın hiçbir şekilde Zonguldak´a yetmediğini ifade ettik. Büyük ahkâmlar keserek açtıklarını söyledikleri Ereğli ve Alaplı tersanelerinin şuanda kapalı durumda bulunduğunu ve buradan 4 binin üzerinde çıkan işçinin Zonguldak´ı büyük bir bunalımın eşiğine getirdiğini ifade ettik.


Buyurun gelin, karışlayabiliyorsanız alnımızı karışlayın
Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi´nin dolu olduğunu, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi´nin sıkıntı içerisinde olduğunu ve bunların Zonguldak´a yetmediğini ifade ettik. Yapmış oldukları yolların birçoğunun çökmüş olduğunu, şuanda Zonguldak´ta hizmet vermekte oldukları birçok özel sektörün ödeneklerini aktarmadıkları ve bu sebeple özel sektör işçisinin maaşlarını almakta sıkıntı çektiklerini ifade ettik. Bunların hepsi doğrudur. Ama bizim bu eleştirilerimize karşı düzgün bir yanıt vermeleri gereken iktidar Milletvekilleri ve il başkanı bizi hamaset yapmakla ifade ettiler ve alnımızı karışlayacaklarını ifade ettiler. O zaman şimdi ben soruyorum; biz de hata varsa buyurun gelin, karışlayabiliyorsanız alnımızı karışlayın.


TTK´ya 6 PKK´lı iş başı yaptı mı?
Türkiye ateşin içerisindeyken, Zonguldak gençliği büyük bir işsizlik bunalımının içindeyken şimdi bana Ak Parti´nin Sayın Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen ve Köksal Toptan ile il Başkanları Hamdi Uçar cevap versinler. Geçtiğimiz bir haftalık dönem içerisinde Türkiye Taşkömürü Kurumu´na PKK ile birlikte mücadele eden ve yapılan araştırmalar sonucunda terör örgütü oldukları sabit bulunan cezaevinde terör örgütüne yardım ve yataklık suçuyla yatıp çıkmış olunan ve her müesseseye ikişer kişi olmak üzere 6 kişi işbaşı yapmış mıdır, yapmamış mıdır? Bunun cevabını bana Sayın Fazlı Erdoğan, Sayın Polat Türkmen, Sayın Köksal Toptan ve Sayın Hamdi Uçar versin. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü´ne 6 PKK´lı işbaşı yapmış mıdır, yapmamış mıdır? Ve bu Bakan ve Başbakan emriyle gerçekleşmiş midir gerçekleşmemiş midir? Bunun cevabını bana versinler. Eğer bu gerçekleşmediyse bundan dönmüşlerse veya bizim bu açıklamamızla döneceklerse hiçbir şey söylemiyoruz. Eğer bu gerçekleşmişse o zaman bizim değil, bu milletin kimin alnını karış karış karışlayacağını Fazlı Erdoğan görecektir ve onların hesabı çok çetin olacaktır. Bunun cevabını MHP olarak biran evvel beklediğimizi ifade ediyorum. Vatan karış karış yanarken, bizim gençlerimiz işsizlik içerisinde kırılırken terörle mücadelede şehit olan askerlerimizi ve gazilerimizin yakınları işsizlikle kıvranırken, siz Mahmur Kampı´ndan getirdiklerinizi, cezaevinde PKK suçlusu olarak yatıp çıkanları devletin çeşitli kademelerinde işbaşı yaptıracaksınız ve böylece terörü bitireceğinizi iddia edeceksiniz. Bunun sıkıntısını bu memleket hep beraber yaşayacaktır ama buna müsaade eden milletvekilleri ve yöneticiler, bu sıkıntıyı daha fazla yaşayacaktır. İktidara bu sualimizi de gerçekleştirmiş oluyor ve biran evvel cevap vermelerini bekliyoruz.
Korkutan´ın konuşmasının ardından toplantının diğer bölümü basına kapalı olarak devam etti.
Editör: Pusula Gazetesi