ZONGULDAK'ın Karaman Beldesi'nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.


Veli Yıldırım, otomobil tamircilerinden kullanılmayan ve hurda parçaları topladı. Yıldırım, evinin garajında 2 kişilik otomobilini 2 ayda tamamladı. İç ve dış tasarımını kendisi yaptığı otomobiline anahtarsız çalışma sistemi de uygulayan Yıldırım, aracı 7 bin liraya mal ettiğini söyledi. Yıldırım'ın hurda bir araçtan alıp yenilediği motoru monte ettiği otomobili saatte 100 kilometre hız yapabiliyor.




Yıldırım, evinin garajında kaynağına kadar aracı kendisinin yaptığını söyleyerek şöyle konuştu:


"Her akşam 3 saat çalıştım ve 2 ayda araç bitti. Tamirci arkadaşlardan kullanmadığı parçaları aldım. Hurdalardan topladım. Yeni parçalar da aldım. Çocukluktan bu yana bu tür şeylere ilgim var. Elimdeki imkanlarla bu oldu. Sanat okulu metal işleri mezunuyum. Kaynak yapmayı iyi biliyorum. Değişik şeyler yapmayı seviyorum. Bu araç görenlerin ilgisini çekiyor. Kullanmak, fotoğraf çektirmek isteyen çok kişi oluyor."




Yıldırım, emekli olduktan sonra 2 kişilik uçak yapmak istediğini de söyleyerek, "Uçak için çizimlerimi tamamladım. Hava araçları festivallerine gidiyorum. Uçaklara çok ilgim var. İzin de alabilirsem beldemde uçuracağım" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi