Demokrat Parti (DP) eski Merkez İlçe Başkanı ve Arıt eski Belediye Başkanı Hamit Güngör, Ak Parti Milletvekili Yılmaz Tunç&8217;un Ak Partiden önceki dönemlerden &8220;Karanlık günler&8221; diye bahsetmesine &8220;sizin aydınlık günlerinizi göremedik&8221; diye cevap verdi. Demokrat Parti hükümetleri zamanında yaşanlar varsa hesabını verebileceğini belirten Güngör, &8220;Sayın Tunç karanlık günler geride kaldı diyor ama biz de 7 yıldan beri aydınlık günlerini görmedik&8221; dedi. Tunç&8217;un Ak Partiden önceki dönemde devletin paralarının birilerine peşkeş çekildiğinden bahsettiğini söyleyen Güngör, &8220;O zaman ben de atv televizyonu satılırken peşkeş çekildiği iddia edilen 750 milyon doları soruyorum. Bunun cevabını versinler&8221; dedi. Güngör, Tunç&8217;un milletin unuttuğu bir takım şeyler olduğundan bahsettiğini de belirterek, &8220;Milletin unuttuğu bir şey yok. Eğer unuttuysa, varsa böyle bir şey açıklarsın. Eski hükümetlerde yapılan şeyler vardı unutuldu dersin. Eğer bizim hükümetimiz zamanında yaşanan şeyler varsa sorun bize hepsinin cevabını verelim&8221; diye konuştu.



Sosyal devlet icraatla olur


Hamit Güngör, &8220;Sosyal devlet icraatla olur diyorlar. Ak Parti 7 yıllık iktidarı dönemlerinde ne zaman sosyal devlet oldu? İşlerine gelirse hukuk derler, illerine gelmezse hukuk yok derler. İşlerine gelirse kanun var derler, eğer işlerine gelmez ise başka türlü bahaneler bulmaya çalışırlar. Nasıl işlerine geliyorsa, o şekilde konuşuyorlar. Bundan 7 yıl önce de söyledim, 4 yıl önce de söyledim, geçtiğimiz seçimde de söyledim ve parlamento da horoz kavgası hala devam ediyor&8221; şeklinde konuştu.



Emeklinin yüzü 7 yıldır gülmüyor


Hamit Güngör, &8220;Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)&8217;de bütçe görüşmeleri yapılıyor. Sayın Başbakanın bütçe görüşmeleri boyunca vatandaşın hayrına söylemiş olduğu bir tane kelime yok. Emekliye zam vereceğim, mağduriyetlerini gidereceğim diye bir şey söylemiyor. Sadece söylediği şey; &8220;Baykal şunu dedi, Bahçeli bunu dedi&8221; diyor. Mecliste geçen konuşmalarının tamamı bunlardan ibaret. 2010 yılı bütçesinde vatandaş ile ilgili bir şey söylemedi. Ak Parti Milletvekili Tunç emeklinin yüzünü güldüreceğiz diyor. Siz emeklinin yüzünü 7 yıldan beri güldüremediniz, şimdi mi güldüreceksiniz?&8221; dedi.



Açılım fiyasko çıktı


Güngör, &8220;Eğer gerçekten böyle bir şey varsa, çık insanların karşısına bir rakam telaffuz et. Sayın vekilim çık vatandaşın karşısına emekliye yüzde 1,8 değil de yüzde 30 zam veriyoruz diye söyle. Eğer bunu söyleyebilirsen sana alkış tutarım. Eğer emekliye yüzde 20-30 zam veriyoruz dersen, ayakta alkışlarım ve takdir ederim ama bunu diyemezsin. Ancak birilerinden icazet alarak söylersin. Milletvekili Yılmaz Tunç&8217;un meclisteki konuşmalarını da takip ediyorum ve yeni anayasadan söz ediyor. Madem anayasayı değiştirecektiniz. Niye 7 seneden beri değiştirmediniz? 22 Temmuz seçimlerinde yeni anayasa diye vaatlerde bulunmadınız mı? Bu iktidar dönüp, dolaşıp aynı şeyleri okuyor. Açılım dediler fiyasko çıktı, ülkenin hali ortada&8221; ifadesini kullandı.



Kavgayla geldik, kavga ile gidiyoruz


Hamit Güngör sözlerini şöyle sürdürdü: &8220;Eğer bize sormak istediği şeyler varsa, Demokrat Parti (DP) zamanında Bartın&8217;da ne yanlışlar yapıldıysa hesap vermeye hazırız. Biz sürekli insanların yanlışlarını konuşmuyoruz. Köydes projesi kapsamında yollar yapıldı ve vatandaşlara su getirildi teşekkür ederiz ama bu ülkede her 4 kişiden 3 tanesi işsiz geziyor. Binlerce üniversite mezunu işsiz. İşsizlik ve ekonomi ortada, tüm bunları düzeltmek adına mecliste bir tane cümle kullanılmıyor. Sayın Başbakanın meclisteki bütçe görüşmelerinde yaptığı tek şey Sayın Baykal ve Sayın Bahçeli ile kavga etmek. 7 yıldır kavga ile geldik, kavga ile gidiyoruz ama nereye kadar gideriz onu Allah bilir.



Ülkede tüten bacamız yok


Geçmişte şeker fabrikaları kuruldu, Türkiye&8217;ye fabrikalar kazandırıldı. Bir defa olsun geçmişe teşekkür edelim dedikleri yok. Bunlar yapıldı diye geçmişteki hükümetlere teşekkür ederlerse ağızları mı aşınır? Biz kendilerine Köydes için üniversite için teşekkür ediyoruz ve yaptıkları hizmetleri inkâr etmiyoruz ama ülkenin temel meselelerinde yaptıkları hiçbir şey yok. Yani bu ülkede tüten bacamız yok. Biz buraya fabrika kurduk, şu kadar kişiyi iş sahibi yaptık diyemezler. Devlet bu işlerden elini çekemez, bir şeylere elini uzatmalıdır. İşsizleri, yoksulları, sokakta boş gezen üniversite mezunlarını devlet düşünmek zorundadır.



Emeklinin durumunu düzeltin de görelim


Bize adaletten bahsediyorlar. Önce Hazreti Ömer&8217;in kitabını okusun da ondan sonra adaletten bahsetsin. Adalet neymiş ondan sonra konuşsun. Her şeyi işlerine geldiği gibi çözmeye çalışıyorlar. Bu ülkede hep onların dediği oluyor. Biraz da muhalefetin sesine kulak versinler. Bu insanlar ne söylüyorlar dinleyin. Yoksa biz hiç Bartın ve Türkiye için hayırlı bir şey yapmadık mı? Emeklinin durumunu düzelteceğiz diyorlar, hadi düzeltinde görelim. Düzeltinde biz sizinle ondan sonra konuşalım. Eğer emekliye yüzde 30-40 zam verirlerse ayakta alkışlamazsam namerdim. 7 yıldan beri emeklinin halini hiç düşünmeyenler, emekliyi yüzde 1,8 zamlarla perişan edenler şimdi emeklileri düşünmeye başladılar. Emekliler iktidarın aklına 7 yıl sonra geldi. Yoksa ufukta seçim mi gözüktü, onun için mi vaatlere başladınız? Boş işlerle uğraşacak vaktimiz yok.



Hizmet için iktidara geldiniz


Sanki Bartın&8217;da fabrikaları, yolları, okulları, köprüleri, eğitim yatırımlarını 7 yıl içinde Ak Parti yapmış gibi konuşuyorlar. Yaptıkları hiçbir şey yok. Köydes projeleri kapsamında Bartın&8217;da yollar yaptık, üniversiteyi kurduk diyorlar ve biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Bunları tabi ki yapacaklar, yapmak zorundalar. Köylere yol yapmayın, duble yol yapmayın, elektrik barajı yapmayın diyelim, peki siz ne yapacaksınız? Bunları yapmak zorundasınız çünkü bunları yapmak ve hizmet etmek için iktidara geldiniz&8221;

Editör: Pusula Gazetesi