Belediye Başkanı Cemal Akın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Türkiye Emekliler Derneği Bartın Şubesi&8217;ni ziyaret etti. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi&8217;ni ziyaretinde Kooperatif Başkanı Kadir Akal ile görüşen Başkan Akın &8220;Esnaflarımızın çok sıkıntı içinde olduğunu görüyoruz. Ekonomik koşullardan bunalan esnaflarımızın rahatlatılması lazım. İşsizlik de gün geçtikçe çoğalıyor. Bize her gün ortalama yirmi kişi iş istemeye geliyor. Esnaflarımızın ekonomisi düzelmeli ki yanlarında bir-iki kişi çalıştırabilsinler&8221; dedi.



Kredilerin geri dönüşü zor oluyor



Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Kadir Akal da yaptığı konuşmada ziyaretinden dolayı Belediye Başkanı Cemal Akın&8217;a teşekkür etti. Başkan Akal, &8220;Ziyaretiniz bizi mutlu etti. Gerçekten de esnaflarımızın durumu çok kötü. Verilen kredilerin geri dönüşlerinde sıkıntılar yaşıyoruz. Öyle zaman oluyor ki evrak bedelini dahi ödeyemeyen esnaflarımız çıkıyor. Esnafın her geçen gün sıkıntılarının artması bizleri de üzüyor&8221; ifadesini kullandı.



Emekliler intibak yasasını bekliyor



Daha sonra Türkiye Emekliler Derneği&8217;ni ziyaret eden Başkan Akın, Dernek Başkanı İsmail Kulaç&8217;tan derneğin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. İsmail Kulaç emeklilerin maaşlarını çok düşük olduğunu belirterek yaptığı konuşmada &8220;İntibak yasasının çıkmasını bekliyoruz. Biz sadaka istemiyoruz. Hükümet kaynak yok diyor ama kaynak ellerinde var. İnsanlarımız iki yerde hesap verecek, sandık başında ve musalla taşında. Yabancı ülkelerin emeklileri Türkiye&8217;mizin her yanını karış karış biliyorlar. Bizim emeklilerimizden daha İnkumu&8217;nun Amasra&8217;nın yolunu bilmeyenler var&8221; diye konuştu.



Allah herkese kolaylıklar versin



Belediye Başkanı Cemal Akın ise dernek çalışmalarında İsmail Kulaç&8217;a başarılar dileyerek &8220;Sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz ve görüyoruz. Bu sıkıntıların aşılmasında yerel yönetimler olarak bizlere düşen görevleri layığıyla yerine getirme çabası içindeyiz. Kimseyi kırmadan dökmeden 24 saat hizmet vermeye çalışıyoruz. Emeklilerimiz zaman zaman bizlere de ulaşarak sıkıntılarını dile getiriyorlar. Bu zor ekonomik koşullarda Allah herkese kolaylıklar versin&8221; şeklinde konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi