Milletvekili Tunç projenin, Batı Karadeniz kıyı koridorunun Şile-Sinop arasında uzanan yaklaşık 500 kilometre uzunluğundaki bölümünde kıyı ve doğa turizminin geliştirilmesi ve balıkçılara hizmet veren liman ve barınakların kapasitelerinin artırılması, gemi ve teknelere verilen hizmetlerin iyileştirilmesi kapsamında planlandığını belirtti. Amasra Yolcu İskelesi ve Tekne Yanaşma yerinin yapılması ile birlikte Amasra ve Bartın&8217;a yerli ve yabancı turistlerin deniz yolu ile de gelebileceğini ifade eden Milletvekili Tunç, projenin bölge turizmine önemli katkı sağlayacağını söyledi.



Rıhtım 240 metre uzunlukta olacak



Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, dün yaptığı açıklamada, yolcu iskelesinin Amasra limanında mevcut dalgakırana paralel olarak 9 metre derinlikte beton bloklu rıhtım yöntemiyle gerçekleştirileceğini, rıhtımın toplam uzunluğunun 240 metre olacağını, mevcut dalgakıran yapısı ile arasında dolgu ile oluşturulacak geri sahanın 30 metre genişliğinde olacağını ifade etti.



Denize doğru 120 metre yüzer iskele



Milletvekili Tunç, küçük tekne yanaşma yerinin de Amasra Limanı içerisinde bulunan mevcut rıhtımdan denize doğru uzanan 120 metre yüzer iskele ile bu iskeleye dik uzanan iki adet 60 metre yüzer iskeleden oluşacağını söyledi.



Cihanın gözbebeğine turist akacak



Projenin üzerinde önemle durduklarını anlatan Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yolcu iskelesi ve küçük tekne yanaşma yerinin yapılması ile birlikte, zaten turizmde bir marka olan Cihanın gözbebeği Amasra&8217;nın daha fazla turist akınına uğrayacağını söyledi.



10 kilometre duble yolu 1 yılda tamamladık



Milletvekili Tunç, açıklamasında Bartın-Amasra arasında 10 kilometre duble yolu 1 yıl da tamamladıklarını da söyledi. Milletvekili Tunç, Ahatlar-Kaleşah-Amasra bölümünde kalan 2 kilometrelik yolu da tamamlayarak, Amasra&8217;ya karayolundan ulaşımı rahatlatacaklarını belirtti.



Eski yoldaki tehlikeli virajları genişleteceğiz



Milletvekili Tunç, Bartın-Amasra eski yolunda bu yıl bazı virajların genişletilmesi ile ilgili çalışma yaptıklarını, tehlike arz eden diğer bölümlerin de yapılacağını bunun için yeni yoldaki çalışmaların bitirilmesi gerektiğini aksi takdirde iki tarafta yapılan yol çalışmasının Amasra&8217;ya ulaşımı aksatabileceğini söyledi. Eski yolda belirlenen 14 tehlikeli noktanın ıslah edilmesi için Fahri Trafik Müfettişi Faruk Papila, 1077 imzalı dilekçe ile Valiliğe başvuruda bulunmuş, bu kapsamda bazı yerlere müdahale edilmiş, çalışmalar yarım kalmıştı.


Editör: Pusula Gazetesi