Beko Basketbol Ligi´nde mücadele eden Erdemirspor´un antrenörü Ahmet Çakı, ´´Kendi evimizde oynayacağımız Beşiktaş Cola Turka maçını, saha avantajımızı çok iyi kullanarak kazanmak istiyoruz´´ dedi.
Ahmet Çakı, Erdemir Spor Salonu´ndaki antrenman sırasında yaptığı açıklamada, lig fikstürü gereği geçen hafta oynadıkları Türk Telekom maçıyla başlayan zorlu bir döneme girdiklerini söyledi.
Türk Telekom karşılaşmasının son bölümünde, istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarından dolayı mağlup olduklarını anlatan Çakı, şöyle konuştu:
´´Bu hafta sonu Beşiktaş Cola Turka´nın ardından, Çarşamba günü Aliağa Petkim, önümüzdeki hafta sonu da Bornova Belediyesi ile oynayacağız. Ligde her maç zor ama bizim için özellikle Türk Telekom, Beşiktaş Cola Turka ve Aliağa Petkim deplasmanının üst üste olması gerçekten zorlu bir dönemeç. Kendi evimizde oynayacağımız Beşiktaş Cola Turka maçını saha avantajımızı çok iyi kullanarak kazanmak istiyoruz. Puan cetvelinde ikinci sırada yer alan rakibimizin ofansif gücü çok yüksek, 92 sayı ortalaması ile oynayan zorlu takım. Bu karşılaşmada sayı ortalamasını aşağılara çekmeye çalışacağız. Tabi ki işimiz çok kolay değil, zorluğunun bilincindeyiz. Ortada bir potansiyel var ama evimizde her maçı kazanmayı arzu ediyoruz. Bugün ve yarın yapacağımız antrenmanla çalışmalarımızı tamamlayacağız. Cumartesi günü de taraftar desteği ile güzel bir lig maçı izleteceğimizi düşünüyorum.´´

-TARAFTAR DESTEĞİ-

Takımlarının iç sahada oynayacağı karşılaşmalarda taraftar desteğine de ihtiyaç duyduğunu ifade eden Çakı, şöyle devam etti:
´´Cezalı ve sakat oyuncu bulunmuyor. Hakan´ın iki hafta önce geçirdiği gribal enfeksiyonu tam olarak geçmiş değil. Ancak bu oynayamayacak anlamına gelmiyor. Geçen sezon ortasında takımın başına geldiğimde taraftarlarımızın salonu doldurduğunu gördüm. Bu sezon ise lige iyi başlangıç yapmamıza rağmen tribünler yarı yarıya boş. Neden olduğunu da anlamadım. Taraftarımızdan salonu hınca hınç doldurmaları ve bizi desteklemelerini istiyorum.´´
Editör: Pusula Gazetesi